• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Mihaela Buzărnescu are un an de vis! Cele șapte trofee din circuitul ITF, o semifinala WTA la Linz și o prezență pe tabloul principal la US Open au dus-o pe românca de 29 de ani până pe locul 60 în ierarhia mondială, cu o poziție mai sus față de Maria Sharapova.

Aseară eram în avion și citisem știrea asta cu peste 70 de meciuri și cu o comparație între mine și Sharapova. Câte turnee am jucat eu și câte a jucat ea, ca să ajungem la același clasament, aproximativ. Pentru mine este total o surpriză, nu mă așteptam la începutul acestui an, mai ales că mă gândeam să renunț. Peste 70... Nu-mi vine să cred, 70 de meciuri chiar este foarte mult”, a declarat Buzărnescu, pentru Digi Sport.

Buzarnescu a facut un salt uluitor de 480 de locuri în ierarhia mondială în decurs de șase luni. În mai 2017 și-a revenit complet după accidentările la genunchi și a început ascensiunea în clasamentul WTA.

Este un record, aș putea spune. Sper să fie și pentru cei mai mici un model, să creadă că se poate întâmpla. Nu contează vârsta, nu contează clasamentul, contează doar să poți să crezi și să joci cât mai relaxat. În niciun caz, nu mă gândeam că ajung la clasamentul ăsta. De când eram mică, mi-am dorit să ajung cel puțin top 100”, a spus Buzărnescu, cea care își dorește să ajungă, în 2018, în Top 30.

Îmi doresc să joc mai multe turnee WTA. Peste două săptămâni voi juca un ITF în Dubai, cu premii de 100.000 și după aia sper să pot pleca la Shenzhen, la un WTA în China, urmat de Hobart și Australian Open.

Îmi doresc să pot ajunge în Top 30. Chiar îmi doresc foarte mult să pot fi favorită la Roland Garros. Ar fi incredibil”, a mai spus românca ajuns pe locul 60 în lume.

Mihaela Buzarnescu este in acest moment a patra romanca in clasamentul WTA, dupa Simona Halep, Sorana Cirstea si Irina Begu.

Pe lângă obiectivul legat de clasament, aceasta și-ar dori să joace și cât mai multe meciuri importante:

Chiar aș vrea să o întâlnesc (pe Halep). Aș vrea să joc contra Serenei (Williams). Sper să revină în curând. Și cu sora ei... Venus era idolul meu când eram micuță. Mă uitam la meciurile ei, mi-a plăcut foarte mult de ea”.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT