• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

O armată de oameni stă în spatele celei mai urmărite competiţii de tenis masculin din lume. Un singur om, însă, are grijă de rachetele superstarurilor care se întrec an de an la Turneul Campionilor de la Londra.

Numele său este Stephane, e francez şi are o experienţă de peste 20 de ani în domeniul în care numele obiectului muncii sale provine din limba sa maternă.

Este racheta lui Jamie Murray”, spune Stephane, care racordează zilnic peste 30 de rachete ţinând cont de indicaţiile jucătorilor. Ei aleg tensiunile din racordaj în funcţie de stilul de joc al adversarului sau temperatură.

De exemplu, Rafael Nadal merge la fiecare partidă cu șase rachete racordate la aceeași tensiune, în timp ce Roger Federer se mulțumește doar cu patru, care sunt tensionate diferit.

Competiția pe care Ilie Nastase a câștigat-o de patru ori cu o racheta de lemn se desfășoară din 2009 pe Arena O2, complex în care cel mai vizitat loc este shop-ul oficial. Anul acesta, magazinul a fost luat cu asalt de catre fanii lui Federer.

Magazinul oferă o gamă largă de produse, cu preţuri cuprinse între 3 lire, pentru un breloc, şi 75 de lire, pentru un hanorac.

Turneul Campionilor de la Londra e ÎN DIRECT la Digi Sport, în această săptămână.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT