• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Board-ul turneelor de Grand Slam s-a reunit pentru a discuta posibilele modificări care ar putea fi implementate în următoarele sezoane în tenis. Antrenorul Simonei Halep (1 WTA), Darren Cahill, a comentat schimbările care se vor produce în ATP şi WTA.

Darren Cahill, omul care lucrează de doi ani cu Simona Halep, actualul lider mondial din circuitul feminin, este entuziasmat de cele trei reguli revoluţionare adoptate de şefii sportului alb în această săptămână! Sportivii vor primi bani dacă anunţă abandonul din timp, vor servi contra cronometru şi doar 16 dintre ei vor avea statut de favoriţi pe tablourile principale în cadrul turneelor de Grand Slam (în prezent sunt 32 de capi de serie).

"Avem câteva lucruri bune pentru turneele de Grand Slam din 2019! Treaba cu 16 favorite va crea o rivalitate între jucătoarele tinere, care se vor întâlni mai des! Ador această regulă! Recompensa de 50% din premiu pentru o retragere anunţată din timp e prea mică, poate trebuia 80%, dar e un început bun. Sunt de acord şi cu shot clock-ul de 25 de secunde", a reacţionat antrenorul în vârstă de 52 de ani, pe twitter.

Regula cu shot clock de 25 de secunde va intra în vigoare mai devreme decât celelalte, chiar la Australian Open 2018. Între încheierea unui punct şi serviciul celui de-al doilea nu trebuie să treacă mai mult de 25 de secunde. Un ceas montat la marginea terenului va evidenţia eventualele încălcări de regulament. Recompensele pentru retragerile anunţate din timp şi tabloul cu 16 capi de serie, ce a mai fost utilizat în tenis înainte de anul 2001, vor fi implementate din 2019.