Miami Open Presented by Itau, Hard Rock Stadium, Miami Gardens, Florida, USA - 19 Mar 2024
Exclusiv Horia Tecău, entuziasmat de revenirea Simonei Halep în echipa României pentru Billie Jean King Cup: ”M-a uimit”
Mutua Madrid Open - Day Two Irina-Camelia Begu of Romania serves against Linda Fruhvirtova of the Czech Republic during
Live Video Irina Begu - Madison Keys, ACUM, Digi Sport 2. Sorana Cirstea - Alexandra Eala, Live Video, 16:00, DGS 2
Reacția suporterilor steliști, după decizia CNA
Digi Sport 1 Live
Acum
Digi Sport Special

Tecău şi Rojer au pierdut în semifinale la Australian Open, deşi au avut un break avans în setul decisiv

28.01.2015, 18:01

Horia Tecău (30 de ani) şi Jean-Julien Rojer (33 de ani) au ratat calificarea în finala probei de dublu masculin de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Perechea românului, favorită 6, a cedat în faţa italienilor Fabio Fognini şi Simone Bolelli, scor 4-6, 6-3, 3-6. Partida de pe Rod Laver a durat două ore şi a avut o desfăşurare dramatică.

tecau rojer-1
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

În primul set, deşi Fognini a arătat slăbiciuni la serviciu, a fost nevoie de un singur break reuşit pe serviciul lui Rojer pentru a departaja cele două cupluri. Reveniţi mai montaţi în manşa a doua, Rojer şi Tecău au condus cu 3-0 şi nu s-au oprit până la 6-3. S-a intrat în decisiv, unde Tecău şi Rojer au condus cu 3-1 şi au avut serviciul în faţă, dar din nou olandezul a greşit şi le-a permis italienilor revenirea în meci. În cele din urmă, deşi favoriţii 6 au salvat trei mingi de meci la 3-5, Bolelli a închis partida pe propriul serviciu. A fost o înfrângere foarte amară pentru Tecău.

Loviturile câştigătoare ale lui Bolelli au făcut diferenţa

Cifrele au fost de partea lui Tecău şi Rojer, în ciuda înfrângerii suferite. 72% a fost frecvenţa acestora la primul serviciu, în vreme ce Bolelli şi Fognini au avut un procentaj de 64%. Totuşi, italienii au fost ceva mai productivi cu serviciul doi (14 din 32 puncte adjudecate), chiar dacă au comis mai multe erori neforţate: 21-15. În cele din urmă, Bolelli a înclinat decisiv balanţa în favoarea peninsularilor, care au expediat 42 de lovituri direct câştigătoare, spre deosebire de cele 28 ale rivalilor.

Finala, Bolelli/Fognini - Herbert/Mahut


Pentru disputarea semifinalei de la Melbourne, Tecău şi Rojer vor împărţi un premiu în valoare de 142.500 de dolari australieni, cei doi urmând să primească şi 720 de puncte în clasamentul ATP. Bolelli şi Fognini vor juca finala împotriva cuplului Pierre-Hugues Herbet/Nicolas Mahut, francezii reuşind să se impună surprinzător în faţa experimentaţilor Marcelo Melo şi Ivan Dodig, deşi au fost conduşi cu 0-3 în tie-break-ul setului decisiv.

Calificat pentru a doua oară în carieră în semifinale la AO, Tecău a încercat să bifeze a patra prezență în ultimul act la o competiție de Grand Slam. Celelalte trei au fost la Wimbledon, cedate toate.


LIVE TEXT

6-3, GAME, SET ŞI MECI BOLELLI/FOGNINI. Partida se încheie cu victoria italienilor, scor 6-4, 3-6, 6-3, după ce Tecău şi Rojer au salvat în van trei mingi de meci. Joc de mare calitate şi intensitate, dar calificarea nu-i revine românului, din păcate. 

5-3 Bolelli/Fognini. Din nou break pentru italieni, de această dată pe mingea lui Tecău. Va servi pentru meci Bolelli. Ce moment important!

4-3 Bolelli/Fognini. Reveniţi în joc şi cu un evident ascendent moral, italienii îşi fac serviciul la 15 şi conduc semifinala.

3-3, rebreak. Din păcate, cuplul românului nu a rezistat. Pe serviciul lui Rojer, Bolelli şi Fognini recuperează un game.

3-2 Rojer/Tecău. Game foarte uşor adjudecat de Simone Bolelli, la 15. S-a văzut că Horia şi Juls au depus un efort uriaş în jocul precedent.

3-1 Rojer/Tecău. Game uriaş! Horia, aflat la serviciu, a salvat două mingi de break, reuşind să păstreze avansul. În cele din urmă, după un game de 7 minute şi jumătate, românul şi colegul său conduc disputa în decisiv.

2-1 Rojer/Tecău, cu break! Pentru prima dată în acest meci, Horia şi colegul său sunt în avantaj. Break realizat la 30, după ce Fognini şi Bolelli au salvat 3 smash-uri consecutive, înainte de execuţia decisivă a românului.

1-1. Rojer serveşte cu succes, deşi a greşit iniţial şi echipa adversă a avut ocazia break-ului la 0-30. Game cu emoţii adjudecat de favoriţi.

Setul trei începe cu Bolelli la serviciu. Rojer şi Tecău au avut şansa break-ului, la 30-40, dar italienii au revenit de fiecare dată. 1-0


6-3, SET ROJER/TECĂU. Rojer a rezolvat aproape de unul singur acest game. La 30-40, acesta a expediat un as care a adus deuce-ul, iar apoi a servit suficient de bine pentru a-i permite lui Tecău să încheie următoarele două puncte de la fileu. Statisticile sunt toate favorabile echipei românului: 13-8 la loviturile direct câştigătoare, 2-3 la greşeli neforţate, 1-0 la aşi, 28-20 la totalul punctelor câştigate şi 81% - 62% procentajul primului serviciu. Intrăm în decisiv!

5-3 Rojer/Tecău. Un nou game facil pentru italieni, care vor încerca break-ul pe serviciul olandezului Rojer. A trecut o oră de joc.

5-2 Rojer/Tecău. Emoţii! Tecău încheie game-ul de serviciu după 0-30, graţie unor execuţii inspirate. Italienii mai au doar un challenge, după ce au contestat punctul de 40-30, trimis pe tuşă de Rojer.

4-2 Rojer/Tecău. Se putea mai mult aici. Italienii îşi fac serviciul, nu fără emoţii, după 0-15. Fognini pare că se clatină cel mai mult în echipa lui.

4-1 Rojer/Tecău. Horia execută foarte bine smash-urile "cârlig", din aer, iar asta oferă încredere echipei. Juls serveşte la T, iar game-ul le revine favoriţilor 6. Încă doi paşi până la încheierea setului. Serveşte Fognini.

3-1 Rojer/Tecău. Deşi au avut 0-15, Horia şi coechipierul său au pierdut patru puncte la rând şi Simone Bolelli îşi face încă o dată serviciul. Urmează la lansare Rojer.

3-0 Rojer/Tecău. Game la 0! A servit foarte bine Horia, iar Rojer a interceptat bine la fileu pentru a mări avansul. La 30-0, italienii au încercat un challenge, dar Rojer a pus la limită mingea în teren şi s-a făcut 40-0.

2-0 Rojer/Tecău! Break! Excelent start de set, din nou pe serviciul lui Fognini, care pune moale în teren mingea a doua la 30-40 şi permite adversarilor desprinderea. Un urlet de bucurie scos de Rojer.

A început setul 2. Conduc cu 1-0 Rojer şi Tecău, după serviciul olandezului. Au pornit foarte montaţi Horia şi colegul său.


6-4, SET BOLELLI/FOGNINI. Ireproşabil Simone la serviciu, face un game la 15, după trei puncte la rând finalizate identic de Fognini: lovitură decisivă la fileu, după retur. A fost 0-15 după un cadou făcut de Bolelli, dar setul se încheie în favoarea italienilor, după jumătate de oră de joc.

5-4 Bolelli/Fognini. Game la 0 adjudecat pe serviciul lui Horia, care a terminat jocul în mai puţin de două minute. Bolelli va servi pentru set.

5-3 Bolelli/Fognini. Ce game! Un moment decisiv s-a petrecut la 15-0, când Tecău şi Rojer au avut punctul în rachetă, dar italienii s-au apărat fantastic, graţie loburilor de pe fundul terenului. La un astfel de lob, Rojer a dat smash, dar în out. S-a făcut 40-0, dar Tecău şi Rojer au ajuns să aibă în cele din urmă minge de break, profitând de fragilitatea la serviciu arătată de Fognini. Bolleli a salvat situaţia de fiecare dată. Un game care a durat aproape 7 minute!

4-3 Bolelli/Fognini. În sfârşit, un game mai uşor pe serviciul lui Juls. Un as al său şi un smash al lui Tecău fac 40-15, pentru ca acelaşi Tecău, tot cu smash-ul, să închidă jocul la 30. Românul şi olandezul rămân aproape...

4-2 Bolelli/Fognini. Foarte puţine şanse pe serviciul lui Bolelli, care loveşte ca din tun. Game la 15, decis de intervenţia la fileu a lui Fognini. De obicei, punctele disputate nu durează mai mult de trei-patru schimburi.

3-2 Bolelli/Fognini. Încă un break, de această dată pe serviciul lui Tecău. A fost game la 30, retururile italienilor fiind foarte precise. Se simte, prin unghiurile găsite, faptul că ambii sunt jucători redutabili de simplu.

2-2, rebreak! Fognini greşeşte la serviciu (a început cu o dublă greşeală, 0-15) şi în cele din urmă Tecău şi Rojer câştigă game-ul la 15. Revenire.

2-1 Bolelli/Fognini. Break al italienilor, care profită de ezitarea lui Rojer. A fost 15-40 şi olandezul nu a putut salva mingile de break cu serviciul doi. Din păcate, Tecău şi coechipierul său nu au început deloc bine.

1-1. Game la 0 realizat de Bolelli, care a servit foarte puternic. Va fi un meci în care braţul mai nesigur va face diferenţa. Ambele cupluri posedă o calitate remarcabilă: puterea şi precizia primei mingi.

1-0 Tecău/Rojer. Horia rezolvă serviciul foarte bine, ajutat şi de Rojer la fileu. Olandezul a finalizat două puncte cu execuţii sigure, la retururile periculoase ale italienilor. 


UPDATE 02:09. Partida stă să înceapă. Tecău şi Rojer vor servi primii.


UPDATE 02:03. Cele două echipe au intrat pe teren. Rojer ascultă muzică la căşti pentru relaxare. Horia este echipat în galben şi albastru, la fel ca şi colegul său. Fognini şi Bolelli sunt îmbrăcaţi în tricouri albe cu şorturi negre. Vremea este foarte frumoasă, iar tribunele pe jumătate populate. Începe încălzirea...

Etichete: horia tecau , tecau rojer , tecau australian open , australian open 2015


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A provocat un șoc când și-a spus vârsta. Câți ani are această femeie care a mai făcut un pas către Miss Univers
A provocat un șoc când și-a spus vârsta. Câți ani are această femeie care a mai făcut un pas către Miss Univers

Alejandra Marisa Rodríguez, avocată și jurnalistă în vârstă de 60 de ani, din Buenos Aires, a...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
Sepsi - FCSB 2-2. Gafa lui Ștefan Târnovanu amână petrecerea de titlu
Screenshot 2024-04-24 231756
Florinel Coman a făcut anunțul așteptat cu sufletul la gură de toți fanii FCSB-ului
FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023
Recomandările redacției
Reacția suporterilor steliști, după decizia CNA

Antrenorul aflat în pole-position să-l înlocuiască pe Jurgen Klopp la Liverpool a rupt tăcerea
ROTTERDAM ,11-02-2024 , Stadium de Kuip, Dutch eredivisie football season 2023 / 2024. Match between Feyenoord and Spart
”Clubul are nevoie de bani”. Cât trebuie să plătească FCSB pentru transferul atacantului cu 16 goluri în acest sezon
Arnel Jakupovic of Maribor shoots a penalty during the UEFA Europa Conference League 3rd qualifying round second leg match between Maribor and Fenerbahce at Ljudski Vrt Stadium. Final score; Maribor 0:3 Fenerbahce.
Lovitură pentru Rapid! Titularul care s-a accidentat și va lipsi 4 luni: ”N-o să înceapă nici pregătirea”
rapida
Citește și
Horia Tecău a spus ce urmează pentru jucătoarele României, după victoria spectaculoasă cu Ucraina din BJKC
Video Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, cuprinse de emoții după ce au învins Ucraina. ”Am făcut-o pentru România”
Tennis 2024: Billie Jean Cup - Romania v Ukraine
Tom Cruise, pe lista potențialilor iubiți a Irinei Shayk: „Are nevoie de un bărbat celebru, arătos și bogat”
Tom Cruise, pe lista potențialilor iubiți a Irinei Shayk: „Are nevoie de un bărbat celebru, arătos și bogat”
„E nevoie de un șoc! Iar șocul se numește Șumudică" Fostul patron al Rapidului cere și înlocuirea lui Daniel Niculae
„E nevoie de un șoc! Iar șocul se numește Șumudică" Fostul patron al Rapidului cere și înlocuirea lui Daniel Niculae
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant"
Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
A învins Mihai Viteazul în bătălia de la Călugăreni? Adevărul despre lupta cu Sinan Pașa
A învins Mihai Viteazul în bătălia de la Călugăreni? Adevărul despre lupta cu Sinan Pașa
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Dembele și Mbappe au adus titlul la PSG. Gol de mare rafinament marcat de Kylian plus o fază în care și-a ridiculizat adversarul VIDEO
Dembele și Mbappe au adus titlul la PSG. Gol de mare rafinament marcat de Kylian plus o fază în care și-a ridiculizat adversarul VIDEO
Foto Imaginile care spun totul, după calificarea României la turneul final al Billie Jean King Cup
romania billie jean king cup (23)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap:
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool