Melbourne, Australia. 27th January, 2017. Danish tennis player Caroline Wozniacki is in action during the finals match at the Australian Open vs Romanian tennis player Simona Halep on Jan 27, 2018 in Melbourne, Australia - ©Yan Lerval/Alamy Live News
Nu toată lumea este de acord cu Simona Halep. Încă un nume mare îi dă dreptate Carolinei Wozniacki
ion-tiriac
Bucureștiul reintră pe harta tenisului. ”Cel mai mare turneu care a existat vreodată în România”
FOTBAL: FC CFR 1907 CLUJ SA - AFC HERMANNSTADT SIBIU, SUPERLIGA SUPERBET (08.03.2024)
Trei milioane de lire sterline pentru Philip Otele!
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Fotbal Club

România - Canada 3-2, în Fed Cup. Mitu a învins-o pe Bouchard și Dulgheru a încheiat misiunea

19.04.2015, 19:58

Echipa feminină de tenis a României a promovat în Grupa Mondială a Fed Cup după ce a învins Canada (3-2), duminică, la Montreal, grație punctului adus de Alexandra Dulgheru, care a dispus de Francoise Abanda cu 3-6, 7-5, 6-2, după două ore şi 11 minute de joc.

DULGHERU ANDREEA MITU
  • Liga 2: Corvinul - Buzău, joi, 19:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, joi, 21:30, DGS 1

Al doilea punct al gazdelor a fost adus în meciul de dublu, unul doar de palmares, de perechea Gabriela Dabrowski/Sharon Fichman, care a învins cuplul Andreea Mitu/Raluca Olaru cu scorul de 6-1, 4-6, 10-5, după o oră şi 29 de minute.

Dulgheru (două puncte) şi Andreea Mitu sunt artizanele promovării echipei României în elita Fed Cup, din care ţara noastră nu a mai făcut parte din 1992, dar atunci evoluau 16 echipe în principala divizie a competiţiei.

România va evolua în 2016, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, alături de una dintre echipele din Rusia, Cehia, Germania, Franţa, Italia, Olanda şi Elveţia. Partidele vor avea loc în sistem eliminatoriu, adversara tricolorelor urmând a fi cunoscută după o tragere la sorţi.

Rezultate:

Sâmbătă


Francoise Abanda — Irina Begu 4-6, 7-5, 6-4 
Alexandra Dulgheru — Eugenie Bouchard 6-4, 6-4

Duminică

Andreea Mitu — Eugenie Bouchard 4-6, 6-4, 6-1 
Alexandra Dulgheru — Francoise Abanda cu 3-6, 7-5, 6-2

Gabriela Dabrowski/Sharon Fichman — Andreea Mitu/Raluca Olaru 6-1, 4-6, 10-5


UPDATE 00:56. Este miezul nopții, dar suntem mai energici ca niciodată! Alexandra Dulgheru a învins-o pe Francoise Abanda, scor 3-6, 7-5, 6-2, la capătul a aproape două ore de joc, după ce a revenit pe tabelă cu un joc excelent prestat pe arena din Montreal. România conduce cu 3-1 după primele patru jocuri și meciul de dublu nu mai este necesar. VICTORIE ROMÂNIAAA!!!

"Nici nu realizez ce am făcut aici. Nu pot să cred că am reușit! Am luptat pentru fiecare punct, am vrut ca toți românii să fie mândri de noi", a exclamat Dulgheru la final, conform site-ului oficial al competiţiei.

În urma succesului, România a avansat în Grupa Mondială pentru anul 2016, în vreme ce rivalele noastre au căzut în Grupa Mondială II. Mai precis, am intrat în elita tenisului feminin mondial. România a reușit calificarea pentru prima dată din 1981 între cele mai bune 8 echipe feminine de tenis din lume.

PROGRAMUL TV COMPLET AL CANALELOR Digi Sport 

Galerie Foto

Alexandra Dulgheru a început meciul în forţă şi a avut 2-0, dar apoi jocul său s-a rupt, Abanda (victorioasă în faţa Irinei Begu) a jucat fără complexe, a ăntors scorul şi a ajuns la 5-2. Dulgheru a încercat să rămână în set, a mai luat un ghem, dar jucătoarea de origine cameruneză s-a impus cu 6-2, după doar 33 de minute.

Dulgheru a început cu dreptul şi setul secund, a avut 1-0 după ce a salvat două mingi de break, cele două au mers cap la cap până la 2-2, când Abanda a câştigat pe serviciul româncei, iar apoi s-a distanţat la 4-2. Dulgheru (69 WTA) a redus din handicap, iar apoi a egalat pe serviciul jucătoarei gazdă (260 WTA). Alexandra a luat şi al treilea ghem consecutiv, după o minge de break salvată, a condus cu 5-4 şi 6-5, iar apoi a luat setul (7-5) după 59 de minute de luptă.

În decisiv, Abanda a debutat cu un break la zero, dar Alexandra a replicat imediat, jucătoarele şi-au făcut serviciul în următoarele trei ghemuri, dar Dulgheru a forţat la momentul potrivit, reuşind un break foarte important la 3-2 (break ''alb'') şi s-a desprins la 4-2. Neexperimentata Abanda a cedat, iar Dulgheru a obţinut victoria (6-2), în după două ore şi 11 minute de joc.

Românca a făcut 31 de erori neforţate în acest meci, dar Abanda a avut 50, Dulgheru a reuşit 16 lovituri direct câştigătoare, faţă de cele 23 realizate de adversară. Un procentaj favorabile Alexandrei a fost şi la mingile de break transformate (75%, 6 din 8), faţă de 4 din 11 Abanda (36%).  


UPDATE 00:17. O oră a durat setul doi, iar Dulgheru ne păstreză în viață! A fost 7-5 în setul doi pentru Alexandra, care a fost nevoită să recupereze un break. Mingea de set a fost superbă, iar Abanda a încheiat schimbul în genunchi, după un raliu de mare spectacol.

UPDATE 23:16. Primul set n-a fost gestionat prea bine de Alexandra Dulgheru. A cedat cu 3-6, după o mulțime de erori neforțate. Să sperăm că jucătoarea noastră își va ridica nivelul de joc în setul doi.


UPDATE 22:45. Al patrulea meci din acest duel va avea loc între Alexandra Dulgheru (România, 69 WTA) şi Francoise Abanda (Canada, 260 WTA), câştigătoarele întâlnirilor de sâmbătă: 6-4, 6-4 cu Bouchard, respectiv 4-6, 7-5, 6-4 cu Irina Begu.

Cele două intră pe teren! Mitu a practicat un joc care i-a impresionat până și pe canadieni, rueșind să treacă de numărul 7 WTA, Eugenie Bouchard, după 31 de lovituri câștigătoare care au făcut diferența.

"La început nici nu mă aşteptam să joc! Sunt fericită că am câştigat şi vreau să le mulţumesc tuturor de aici pentru susţinere. Mi-am spus tot timpul că trebuie rămân pozitivă, să-mi fac jocul, să abordez fiecare punct și să caut susținere în dreptul băncii.

A însemnat foarte mult pentru mine. Să joci pentru ţara ta e ceva cu adevărat special, deci nu pot compara acest succes cu cele din circuit", a spus Mitu la finalul partidei.

România mai are nevoie de un singur punct din cele două meciuri rămase de disputat, Alexandra Dulgheru - Francoise Abanda şi cel de dublu, Gabriela Dabrowski/Sharon Fichman - Andreea Mitu/Raluca Olaru. 


UPDATE 22:12. S-a terminat! Andreea Mitu (104 WTA) a reușit surpriza! După un break pentru 4-1, românca a jucat la siguranță, a lăsat-o pe Bouchard să arunce minge după minge în out și a închis partida pe serviciul advers, cu un break, spre entuziasmul delegației tricolore. Andreea a izbucnit în plâns după ultimul schimb. Nici nu e de mirare. Tocmai a reușit cel mai bun rezultat al carierei sale profesioniste!

SCOR FINAL, 4-6, 6-4, 6-1 și România conduce Canada cu 2-1. Urmează duelul Dulgheru - Abanda și proba de dublu, dacă va fi necesară.

În primul set cele două jucătoare au mers cu serviciul până la 3-2, când Bouchard a reuşit break-ul, dar Mitu a replicat imediat, egalând la 4-4. Bouchard a preluat conducerea cu 5-4, iar apoi a reuşit să îşi adjudece setul pe serviciul româncei, cu 6-4, după 40 de minute.

Mitu a început excelent manşa secundă şi a condus cu 2-0, Bouchard a revenit şi a egalat, a condus cu 3-2 şi 4-3, dar Andreea a jucat din ce în ce mai bine, cu tot mai multă încredere, a egalat (4-4), a reuşit un break pentru 5-4, şi a luat setul cu 6-4, după ce a salvat patru mingi de 5-5.

În decisiv, Andreea Mitu s-a desprins la 2-0, Bouchard a reuşit să îşi ia o dată serviciul, după care au urmat două ghemuri albe pentru jucătoarea noastră, care a încheiat setul cu un sec 6-1.

Mitu a reuşit cinci aşi în acest meci (Bouchard doar unul), a comis 7 duble greşeli (Bouchard 8), a fost net superioară la loviturile directe câştigătoare (31-12), comiţând şi mai multe erori neforţate (36-28). 


UPDATE 21:42. Set România! Set Andreea! Ce meci! Românca a servit la 5-4, a comis duble greșeli, a salvat 3 mingi de break, iar apoi și-a adjudecat punctul decisiv cu un lung de linie de mare jucătoare. 6-4, 4-6! Mergem în decisiv.


UPDATE 20:50. Primul set i-a revenit Eugeniei Bouchard, care a câștigat cu 6-4. Mitu a avut serviciul în spate și, deși a recuperat un break la 4-2, nu a putut împinge manșa în game-urile decisive.


Irina Camelia Begu nu mai poate juca pentru echipa României în meciul de Fed Cup de la Montreal, cu Canada, după ce s-a accidentat în prima zi a întrecerii.

Astfel, Andreea Mitu (23 de ani) va juca primul meci de simplu în a doua zi, de la ora 20:00, contra lui Eugenie Bouchard.

Mitu, care are 23 de ani, va debuta astfel în Fed Cup. Locul 104 WTA, ea e la prima convocare în formația României. În al doilea meci de simplu, Alexandra Dulgheru va juca împotriva lui Francoise Abanda.

După prima zi a partidei din playoff-ul pentru grupa mondială, scorul este egal, 1-1. Irina Begu a pierdut, 6-4, 5-7, 4-6, cu Francoise Abanda, în vreme ce Alexandra Dulgheru a reușit o victorie uriașă, 6-4, 6-4, cu numărul 7 mondial, Eugenie Bouchard. 

Etichete: program digi sport , digi sport , digisport , irina begu , program digisport , andreea mitu , canada romania fed cup , canada romania tenis , mitu bouchard


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

"A fost cel mai bun!" Columbienii au remarcat un singur jucător român, după amicalul de la Madrid
Screenshot 2024-03-26 at 22.07.30
E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Ianis Hagi, răspuns tranșant pentru Edi Iordănescu după golul înscris în România - Columbia 2-3
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Recomandările redacției
FOTBAL: FC CFR 1907 CLUJ SA - AFC HERMANNSTADT SIBIU, SUPERLIGA SUPERBET (08.03.2024)
Trei milioane de lire sterline pentru Philip Otele!

Exclusiv Decizia luată de Victor Angelescu, după ce Dan Șucu a anunțat că merge cu galeria la Craiova
sucu
Exclusiv ”Cazul Ianis” continuă: cum ar fi reacționat Edi Iordănescu, după ce a fost ”înțepat” de Gică Hagi
Mircea Rednic nu s-a abținut, după sancțiunea fără precedent primită de UTA
Citește și
Irina Begu s-a calificat în sferturile turneului WTA 125 din Antalya
Tennis Internationals - TENNIS - MUTUA MADRID OPEN 2023, , Spain
Irina Begu a revenit cu o victorie în circuitul WTA după o absență de 7 luni
Mutua Madrid Open, Day 9 Tennis, La Caja Magica, Madrid, Spain - 02 May 2023
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Surpriză uriașă: Dinamo a renunțat la varianta Târgoviște! Unde vor evolua „câinii” până la finalul play-out-ului
Surpriză uriașă: Dinamo a renunțat la varianta Târgoviște! Unde vor evolua „câinii” până la finalul play-out-ului
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Irina Begu s-a calificat în sferturile turneului WTA 125 din Antalya
Tennis Internationals - TENNIS - MUTUA MADRID OPEN 2023, , Spain

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale