• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Simona Halep a devenit liderul ierarhiei WTA după 6 săptămâni de la cooptarea lui Andrei Pavel în staff-ul tehnic. Antrenorul își trece, astfel, în palmares, a doua performanță răsunătoare a carierei, după medalia de argint de la Jocurile Olimpice din 2016 pe care au obținut-o Horia Tecău și Florin Mergea sub îndrumarea sa.

Andrei Pavel, care este și căpitanul nejucător al echipei României de Cupa Davis, a revenit împreună cu Simona  Halep în țară, după turneul de la Beijing, unde sportiva din Constanța a pierdut finala în fața Carolinei Garcia (4-6, 6-7 VIDEO). A creditat-o pe Simona cu toate meritele pentru performanța reușită la a patra încercare. Cu puțin timp înainte, Halep amintise că Pavel a fost idolul copilăriei sale și că încă mai are manșeta pe care i-a cerut-o în 2008, după Roland Garros.

Antrenorul cooptat în staff-ul tehnic al Simonei după US Open a avut un început de colaborare marcat de un eşec neaşteptat, în turul 2 la Wuhan (în faţa rusoaicei Daria Kasatkina), dar lucrurile au intrat apoi pe făgaşul normal în turneul de la Beijing.

Acum, Andrei Pavel o consideră principala favorită la Turneul Campioanelor, competiție transmisă ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE de Digi Sport (22-29 octombrie).

"Au fost câteva săptămâni de vis, mai ales ultima săptămână şi e o bucurie enormă. Am avut două evenimente în ultimii doi ani superbe, cu medalie la Jocurile Olimpice şi acum cu Simona nr. 1. Mă bucur să fiu alături de aceste persoane speciale şi sperăm să continuăm. A fost şi chestia de şansă. Echipa Simonei, cu Darren (Cahill - n.r.), Teo (Cercel), Ştefan (Şodolescu), mama Simonei, a făcut treabă foarte bună. Noi am început după US Open, ne-am antrenat, e vorba şi de şansă, dar tot meritul este al Simonei.

Acum, eu sper că am ajutat cu anumite lucruri, mă bucură chestia asta, dar tot meritul a fost al ei. Ea are un joc complet şi urmează Turneul Campioanelor de la Singapore. Dacă joacă cum a jucat acum, mai ales că merge acolo ca nr. 1, are prima şansă şi cel mai important e să rămână cu picioarele pe pământ. Să se bucure de a fi nr. 1, dar în acelaşi timp să stea cu picioarele pe pământ şi să vadă lucrul ăsta ca o fericire, câtă muncă a depus pentru a ajunge nr. 1 şi aşa are şansa să rămână cât mai mult", a declarat, pe aeroportul Otopeni, Pavel, care este căpitanul echipei de Cupa Davis a Românei.

Pavel a povestit şi cât de motivată a fost Halep după eşecul de la Wuhan şi despre bucuria pentru reuşita Simonei de la Beijing: "Am mers la primul concurs, la Wuhan, şi a pierdut în primul tur. Nu a fost o înfrângere uşoară, dar ne-am înţeles foarte bine, iar a doua zi eram pe terenul de tenis. Chiar de la ea a venit motivaţia şi cheful, şi trebuie să vină de la ea. Am început cu un meci foarte dificil la Beijing, 6-3 în decisiv, apoi încrederea a fost acolo, ea e o jucătoare extraordinară şi apoi meciul cu Sharapova, la care a pierdut de 7 ori.

Fiecare meci a avut în sine presiunea lui şi mă bucur că a reuşit să controleze foarte bine această presiune. E greu să explic acel moment, ne-am bucurat cu toţii enorm. Sentimentele sunt foarte puternice, acum mă bucur foarte mult pentru cei cu care lucrez, cum a fost cu Simona. E o chestie absolut incredibilă, e euforie acea enormă de reuşită".

Turneul Campioanelor se dispută în perioada 22-29 octombrie și este transmis ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE de Digi Sport.

Agerpres