• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Andy Murray, liderul ATP din această lună, a declarat că se consideră prea tânăr pentru a primi titlul de cavaler din partea Reginei Marii Britanii.

"Evident, este cea mai mare onoare pe care o poţi primi în ţara aceasta. Nu ştiu, mă simt prea tânăr pentru aşa ceva. Nu prea mă gândesc la treaba asta. Când câştigi orice premiu este frumos, pentru că e o recunoaştere pentru ceea ce ai făcut. Sunt încă tânăr şi sunt multe lucruri care pot merge rău, pot da greş. Pot face greşeli. Eu încerc doar să continui ceea ce fac, muncind din greu şi obţinând performanţe", a declarat Murray, potrivit BBC.

Pentru a fi făcut cavaler, Murray, 29 de ani, trebuie să fie propus pe o listă care îi este înaintată Reginei Elisabeta a II-a spre aprobare de către premierul Marii Britanii, în urma unor propuneri venite de la persoane fizice, organizaţii sau insituţii guvernamentale. Aceste onoruri se acordă de două ori pe an, de ziua reginei şi de anul nou.

În 2016, Murray a câştigat al doilea titlu olimpic şi a devenit pentru prima dată în cariera lui lider mondial. El a triumfat la nouă turnee, inclusiv la Wimbledon şi la Turneul Campionilor.

Sursa: news.ro