• Finala Cupei României: Astra - Voluntari sâmbătă, 27 mai, (Digi Sport 2), ora 20:45
  • Finala Cupei Angliei şi finala Cupei Spaniei: Arsenal - Chelsea (Digi Sport 1), sâmbătă, 27 mai, ora 19:30, Barcelona - Alaves (pe Digi Sport 1), ora 22:30

Andy Murray este aproape calificat în semifinalele Turneului Campionilor, după un meci maraton cu Kei Nishikori. Liderul ierarhiei mondiale a fost pus la grea încercare de japonez, dar s-a impus cu 6-7, 6-4, 6-4.

Murray a avut primul o minge de set (6-5, 40-30), dar al 5-lea jucător al lumii a găsit un răspuns pe măsură. Ajunşi la tiebreak, cei doi au făcut spectacol. Nishikori a rezistat presiunii şi a închis cu 11 la 9.

Câştigător în 7 dintre precedentele 9 meciuri cu asiaticul, Murray a revenit în forţă - a început cu break actul secund. Chiar dacă Nishikori a egalat la 4, britanicul a reuşit să mai câştige o dată pe serviciul adversarului şi setul i-a revenit cu 6-4. Cu 20 de victorii consecutive în circuitul ATP, Murray a rămas la conducerea jocului.

În decisiv a fost 6-4 pentru câştigătorul de la Wimbledon, la capătul a 3 ore şi 20 de minute.

Murray este la un pas de a accede, pentru a 4-a oară, în semifinalele Turneului Campionilor, în timp ce Nishikori încearcă o calificare in extremis din grupa John McEnroe. În al 3-lea meci, jucătorul de 26 de ani îl va întâlni pe Marin Cilic.