• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (ACUM, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Ajuns la 36 de ani, Roger Federer are mari șanse să încheie sezonul pe primul loc în ierarhia ATP, având în vedere absența temporară din circuit a lui Andy Murray și Novak Djokovic, dar și forma mai puțin bună în care se află Rafael Nadal.

Deși este concentrat pe ceea ce face la Masters-ul de la Montreal, elvețianul a vorbit inclusiv despre planurile sale pentru anul viitor, dar și despre Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020: ”Nu suntem atât de departe, e ca și cum ar fi mâine. De asta sunt aici, pentru că va fi pe terenuri rapide și sunt pregătit pentru Jocurile din 2020”, a glumit Federer.

Nu, nu mă gândesc atât de departe. Probabil mă gândesc la cum să-mi fac programul până la Wimbledon-ul de anul viitor. Poate voi juca și puțin pe zgură în următorul sezon. Nu este însă nimic bătut în cuie, mai ales în ceea ce privește zugra. Vreau mai întâi să văd cum termin sezonul. Cel mai important e să rămân sănătos. Iar 2020 este mult prea departe pentru mine pentru a mă gândi până acolo, mai ales după operația de anul trecut și problemele pe care le-am avut în a doua parte a sezonului. Trebuie doar să o iau puțin mai ușor în această perioadă, dar totul este ok”, a mai spus Federer.

Cu toate că a pierdut set în meciul cu David Ferrer din optimile de finală de la Montreal, elvețianul nu este deloc îngrijorat. ”Este normal să se întâmple asta, să pierd seturi sau meciuri. Nu poți câștiga fiecare set, fiecare meci pe care îl joc. Îmi și place să mă expun unor astfel de meciuri. Uite, am arătat asta și de fapt am fost foarte fericit, pentru că știam că pot să joc mult mai bine. De asemenea, și David poate juca mult mai bine. Ne-am luptat, ambii am căutat o cale pentru a câștiga. El a avut un start mai bun, eu am încheiat mai bine”, a spus Federer referitor la victoria cu 4-6, 6-4, 6-2 în fața lui Ferrer.

S-ar putea să fie la fel împotriva lui Bautista. Acum sunt obosit, am nevoie de tratament. Nu voi merge pe terenurile de antrenament. Voi avea la dispoziție doar cele 20 de minute de încălzire pentru a-mi trezi corpul și pentru a intra în meci. Dar este ok, pentru că știu cum să fac asta. Mă simt mai bine pregătit pentru ce urmează. Acum cunosc mai bine condițiile de joc din Montreal. Sper că mă vor ajuta”, a precizat Federer și despre sfertul de finală, în care îl va întâlni pe Roberto Bautista Agut, vineri, ÎN DIRECT la Digi Sport 3.

Masters-ul de la Montreal e ÎN DIRECT la Digi Sport, în această săptămână.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT