• Italia etapa a 13-a: Napoli - Milan (ACUM, pe Digi Sport 2) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (ACUM, pe Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (ACUM, Digi Sport 3)

Simona Halep nu a plecat singură în vacanța din Italia, de la Portofino, ci alături de Radu Marian Barbu, iubitul ei, conform speculațiilor din presa mondenă.

Un apropiat al celor doi a dezvăluit că aceștia și-au început relația după ce Simona Halep a fost eliminată în primul tur de la US Open, de Maria Sharapova. Barbu ar fi ajutat-o pe jucătoare să treacă peste dezamăgirea eșecului de la New York, iar, apoi, a sprijinit-o de la distanță în circuitul asiatic, atunci când ea a devenit lider mondial.

Au doar câteva luni de când sunt împreună și mai mult nu s-au văzut. Ea a fost ocupată cu turneele, el, cu treburile lui.

Se știu de mai multă vreme, dar s-au apropiat după ultimul turneu din State la care a luat parte Simona. Cred că e vorba de US Open, turneul la care Simona a trăit dezamăgirea să fie eliminată de Maria Sharapova încă din primul tur.

El a liniștit-o, a ajutat-o să treacă peste dezamăgire, au stat și au vorbit de tenis. Și, din vorbă în vorbă, și-au dat seama că au pasiuni comune, în cel mai mic amănunt. Amândoi iubesc aceleași lucruri: adică tenisul și copiii. Iar relația lor a venit apoi ca ceva firesc”, a dezvăluit o sursă apropiată de cei doi, pentru Spy News.

De asemenea, respectiva sursă a explicat indirect și motivul pentru care Simona aștepta ca sezonul să se încheie. De astfel, jucătoarea a dezvăluit, fără să ofere însă alte detalii, după înfrângerea cu Elina Svitolina de la Turneul Campioanelor, că se bucură că totul s-a încheiat.

Abia aștepta să termine Simona cu turneele ca să plece într-o mică vacanță împreună. El a propus să meargă în Italia, mai ales că acolo este, încă, vreme perfectă pentru a se bucura de lungi plimbări împreună, de liniștea necesară pentru a se cunoaște mai bine”.

Radu Marian Barbu are 34 de ani, este originar din Piteşti şi a avut o scurtă carieră în tenis, fără rezultate importante. Cel mai bun loc în clasamentul mondial a fost 1.151, în 2004, iar totalul câştigurilor sale s-a ridicat la modesta sumă de 3.217 dolari.

Chiar dacă nu s-a remarcat prin performanțele sale, Barbu ar fi un apropiat al mult mai celebrilor Andrei Pavel, Horia Tecău și Florin Mergea.

În ceea ce o privește pe Simona Halep, aceasta va încheia anul în fruntea clasamentului WTA după un an în care a cucerit titlul la Madrid, şi a mai jucat patru finale, la Roma, Roland Garros, Cincinnati şi Beijing.

Ultima competiţie la care a participat în 2017 constănţeanca în vârstă de 26 de ani este Turneul Campioanelor, din Singapore, unde Halep nu a reuşit să depăşească faza grupelor. De altfel, în ultima zi a competiției, deși era eliminată, aceasta a primit trofeul de lider WTA la finalul anului. Tot atunci, ea a anunțat că și-a rezervat deja o vacanță, însă nu a oferit detalii despre asta. Cel mai probabil, ea se referea la cea pe care și-o petrece acum, pe malul Mării Mediterane.

Simona Halep a adunat 5.275.227 de dolari în 2017 din tenis şi a fost pe locul 3 în ierarhia câştigurilor din tenis.