SIMONA HALEP - DIGISPORT-157
Simona Halep a coborât patru poziții în clasamentul WTA. Iga Swiatek, lider detașat în ierarhia mondială
muguruza
S-a retras după 25 de ani de tenis, iar spaniolii au dezvăluit câți bani are
Gigi Becali
Exclusiv Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Digi Sport 1 Live
Acum

Bouchard, criticată pentru aroganța ei, din Belgia până în SUA: "Statutul său de nou idol i s-a urcat la cap"

21.04.2015, 10:21

Echipa României de Fed Cup a câștigat în fața Canadei cu scorul general de 3-2 și a promovat în Grupa Mondială, unde va face parte din urna a doua la tragerea la sorți pentru sferturile de finală ale competiției.

bouchard-5
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

Mai puține priviri s-au îndreptat spre câștigătoare, mai șocantă fiind dubla înfrângere a vedetei Eugenie Bouchard, care a fost și protagonista unui moment lipsit de fair-play la tragerea la sorți, când a refuzat să dea mâna cu Alexandra Dulgheru, prima sa adversară.

"Nu este o superstiţie. Însă nu vreau să îi urez succes adversarei mele înainte de a începe lupta. Nu fac asta la meciurile pe care le joc restul anului, astfel că nu văd de ce aş face-o înaintea unui meci de Fed Cup. Nu am nimic personal cu adversara mea sau cu ţara ei. Îi voi strânge mâna după meci, dar nu îi voi ura succes înainte", și-a motivat Bouchard gestul.

6-4, 6-4 a fost scorul în favoarea Alexandrei Dulgheru. Românca nu i-a rămas datoare și, după ce a câștigat meciul contra canadiancei în vârstă de 21 de ani, a ironizat-o, împreună cu membrii staff-ului României.

VIDEO CU GESTUL IRONIC AL LUI DULGHERU

"Eugenie Bouchard, transformare din Fata de Aur în Copilul Problemă", au titrat americanii de la bleacherreport.com, care au dedicat un amplu material pentru o analiză a atitudinii canadiencei.


"Vedeta în devenire de anul trecut şi preferata presei are probleme în circuit şi apare în ştiri din alte motive decât cele legate de prestaţia sa pe teren. În urmă cu câteva zile, la o ceremonie de tragere la sorţi pentru Fed Cup, Bouchard a refuzat să dea mâna cu adversara sa. Ritualul Fed Cup nu este obligatoriu. Este doar un gest de bunăvoinţă într-o întâlnire internaţională între două ţări. Dar Bouchard a transformat acest gest simplu într-un gen de problemă competitivă. O notă pentru Bouchard: acesta este tenis, iar adversara ta nu este un inamic în bătălie. Bouchard a refuzat să dea mâna şi cu jucătoarea slovacă Kristina Kucova anul trecut în Fed Cup. Scuza ei de atunci? Este "penibil", le-a spus reporterilor la conferinţa de presă. Colegele ei canadiene nu au avut nicio problemă în a da mâna cu celelalte jucătoare. Dincolo de lipsa de politeţe, refuzul de a da mâna este o prostie", notează sursa citată.

Bleacher Report a menționat că tactica de intimidare, "prostească și inutilă", s-a întors împotriva lui Bouchard.

"Dulgheru a învins-o pe Bouchard cu 6-4, 6-4. Dulgheru a ironizat-o pe Bouchard nedând mâna cu antrenorul ei, în glumă. A doua zi, Bouchard a fost învinsă de Andreea Mitu, care intrase în locul accidentatei Irina-Camelia Begu. Bouchard a pierdut şase din ultimele ei opt meciuri. Se află pe locul 29 în privinţa numărului de puncte obţinute în acest sezon. Totuşi, Bouchard a ales să atragă atenţia asupra sa din cauza acestei reguli proprii, de a nu le arăta bunăvoinţă adversarelor înaintea meciurilor. Cât de prostesc şi inutil. Campioanele de Grand Slam şi jucătoarele de la numărul 1 până la numărul 200 au fost de acord să strângă mâna adversarelor lor de-a lungul anilor, la această ceremonie inofensivă. Însă a apărut Bouchard şi ea nu poate fi deranjată cu un astfel de gest "penibil"", adaugă bleacherreport.com.

"Să arăţi că eşti o divă este dificil chiar şi pentru idoli ca Williams şi Sharapova. Totuşi, când încă eşti o apariţie nouă în circuit şi încă te lupţi ca să devii cea mai bună, cum este cazul lui Bouchard, cel mai bine este să renunţi la aroganţă. (...) Poate este asemănată cu Sharapova în ceea ce priveşte potenţialul de atragere a sponsorilor. Dar Sharapova este prea abilă cu presa pentru a produce imagini atât de urâte, cum ar fi să refuze o mână prietenoasă ce i s-a întins.", adaugă site-ul american.

Eugenie Bouchard este criticată şi de belgienii de la rtbf.be pentru gestul de la ceremonia de tragere la sorţi de la Montreal, articolul fiind intitulat: "Bouchard, sexy dar nu fair-play". "Eugenie Bouchard are doar 21 de ani, dar a jucat deja o finală şi două semifinale de Grand Slam. Aceste rezultate bune şi statutul său de nou idol par să i se fi urcat la cap... La tragerea la sorţi, în Fed Cup şi în Cupa Davis, viitorii adversari pozează pentru fotografi, înaintea programului de week-end. A devenit un obicei pe care îl respectă toţi. Cu excepţia lui Bouchard...", scrie sursa citată.

Site-ul belgian aminteşte că, la sfârşitul săptămânii trecute, Canada a jucat acasă cu România, în play-off-ul Fed Cup şi că imediat după tragerea la sorţi, canadianca a refuzat mâna pe care i-o întindea viitoarea ei adversară, Alexandra Dulgheru. "Eugenie Bouchard şi-a explicat atitudinea ulterior, în conferinţa de presă. "Nu este o superstiţie. Însă nu vreau să îi urez succes adversarei mele înainte de a începe lupta. Nu fac asta la meciurile pe care le joc restul anului, astfel că nu văd de ce aş face-o înaintea unui meci de Fed Cup. Nu am nimic personal cu adversara mea sau cu ţara ei. Îi voi strânge mâna după meci, dar nu îi voi ura succes înainte". (...) Alexandra Dulgheru a învins-o pe sportiva canadiană cu 6-4, 6-4, succes după care a confirmat că gestul de vineri a motivat-o mai mult. "Ceea ce a făcut ea este contrar valorilor Fed Cup, ale competiţiei şi ale fair-play-ului". Toată echipa României, de acord cu ea, s-a răzbunat după acest meci. Imediat după mingea câştigătoare, Dulgheru s-a îndreptat spre echipa sa. Iar acolo, fiecare membru al echipei a ironizat-o pe ocupanta locului 7 mondial, parodiind-o. Week-end-ul lui Bouchard s-a transformat într-un eşec total atunci când jucătoarea a pierdut şi al doilea meci de simplu în faţa Andreei Mitu. Iar Canada a fost învinsă de România cu 3-2", menţionează rtbf.be.

Etichete: bouchard , video gest bouchard , video gulgheru o ironizeaza pe bouchard , video dulgheru bouchard


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet

Când Kema Ward-Hopper și logodnicul ei de atunci, Nicholas Hopper, ambii din SUA, au decis să se...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
profimedia-0783976186
S-a decis! Bernardo Silva și-a ales viitoarea destinație: ”E înnebunit să joace acolo”

A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni
48
”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
FC Botoșani - Dinamo 2-1. Thriller în Moldova: autogol, accidentare horror, eliminare și gol în prelungiri
FOTBAL: FC BOTOSANI - DINAMO BIUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (23.04.2024)
Cum l-a numit Anamaria Prodan pe Ronald Gavril: impresara nu s-a ferit să spună cum îl strigă pe boxer
Screenshot (478)
Recomandările redacției
Gigi Becali
Exclusiv Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”

Florinel Coman a făcut anunțul așteptat cu sufletul la gură de toți fanii FCSB-ului
FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023
Exclusiv "Care a fost diferența dintre acest sezon și celelalte 8?" Gigi Becali a răspuns fără nicio ezitare
gigi
Gică Hagi și Gigi Becali, în cursă pentru același jucător! "Regele" a făcut anunțul în direct
hagibecali
Citește și
Video Jaqueline Cristian - Magdalena Frech 7-5, 6-2. Jucătoarea din România s-a calificat în turul doi la Madrid
Mutua Madrid Open 2024 - Day 1
Video Irina Begu - Linda Fruhvirtova 6-4, 7-6, Ana Bogdan - Xiyu Wang 7-6, 6-7, 2-6. Trei românce, în cursă la WTA Madrid
Mutua Madrid Open 2023 - Day Nineth
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
De ce a luat bătaie Jean Constantin la filmările pentru Brigada Diverse? „Ea nu știa că sunt actor"
De ce a luat bătaie Jean Constantin la filmările pentru Brigada Diverse? „Ea nu știa că sunt actor"
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
A fost în fruntea ierarhiei mondiale, iar acum se gândește la retragere. ”Aceasta este singura opțiune”
badosa

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap:
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool