• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Simona Halep a trecut categoric de Sloane Stephens, scor 6-2, 6-1 în semifinalele de la Cincinnati şi se află într-o formă incredibilă înainte de ultimul act cu Garbine Muguruza, transmis în direct de Digi Sport 2 în această seară, de la ora 21:00. Cristian Tudor Popescu a comentat pe larg forma sportivei din Constanţa.

Campioana noastră poate urca pe prima poziţie a clasamentului WTA, în cazul unei victorii în finala turneului din SUA. Este a treia tentativă a Simonei de a se aşeza în fotoliul de lider WTA, iar de această dat are argumente mai puternice decât în precedentele rânduri, e convins CTP.

"Simona este un monument de încredere, în sine şi ce poate să facă. Are cel mai ridicat nivel de încredere, de siguranţă de la începutul anului şi o foarte mare importanță în această realizare a stării o are victoria la Konta din sferturi, cea care ajunsese să fie o piază rea pentru Simona.

Acum arată o forţă liniştită, o forţă puternică, presantă şi calmă. A strivit-o pe Sloane Stephens. Sloane Stephens a reuşit să câştige la nişte jucătoare agresive, dar acum s-a izbit de un adevărat zid de cauciuc, asta a fost Simona, care şi-a făcut jocul ei agresiv inteligent, defensiv-agresiv, un joc de rezistenţă, are o mişcare în teren la maximum acum, scoate foarte multe mingi şi pentru o jucătoare care nu ştie decât faza ofensivă, cum e Sloane Stephens, a fost pur şi simplu depăşită în acest meci”, a spus CTP, potrivit Digi24.

Românca, în vârstă de 25 ani, va avea însă o misiune dificilă în faţa spaniolei Garbine Muguruza, a cărei încredere a sporit considerabil după succesul de la Wimbledon, din luna iulie, când a cucerit al doilea titlu de Mare Şlem din cariera sa. Spaniola a reuşit să o învingă în semifinale la Cincinnati pe Karolina Pliskova, în faţa căruia suferise anterior şase înfrângeri consecutive în circuitul feminin.

"Umează o finală memorabilă, aşa se arată în istoria tenisului feminin, pentru că atât Simona, cât şi Garbine vin de jos în sus spre această finală, ambele într-o creştere deosebită de formă, au arătat un control remarcabil în turneu, nu au avut momente de slăbiciune. Vom asista la un meci splendid între cele două, orice rezultat e posibil. Totul o să depindă de numărul de mingi pe care Simona va reuşi să i le retrimită atacantei peste fileu”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Garbine Muguruza (23 ani), jucătoare născută în Venezuela, conduce cu 2-1 în confruntările cu Simona Halep, însă cele două finaliste nu s-au mai întâlnit din 2015.

Ultima partidă dintre Halep şi Muguruza a avut loc în urmă cu doi ani, pe zgură, în optimile de finală la Stuttgart, unde românca s-a impus în trei seturi, 3-6, 6-1, 6-3.

Câştigătoarea turneului de la Cincinnati, de categoria WTA Premier 5, va primi un cec în valoare de 522.450 dolari şi 900 de puncte WTA, în timp ce învinsa din finală va pleca acasă cu 260.970 dolari şi 585 puncte WTA.

Simona Halep - Garbine Muguruza se joacă în această seară, de la ora 21:00, în direct pe Digi Sport 2.