• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Cristian Tudor Popescu a explicat detaliat de ce nu îi place sub nicio formă Jelena Ostapenko, învingătoarea Simonei Halep în finala de la Roland Garros.

Potrivit reputatului jurnalist, letona este o sportivă care face orice pentru victorie, fiind în multe momente lipsită de fair-play faţă de adversarele sale. CTP a invocat în sprijinul spuselor sale un episod petrecut la US Open 2017, în partida în care Kasatkina a învins-o, scor 6-3, 6-2.

"Această Ostapenko m-a enervat de la Roland Garros şi până acum constant. Am şi eu slăbiciunile mele. Mă enervează şi ca om, şi ca jucătoare. Ţineţi minte când am comentat că are un joc mediocru şi nu e de top 20? Mamă, câtă lumea mi-a sărit în cap. Ea e un copil prost crescut, e o râzgâiată agresivă, obraznică. Uitaţi-vă ce a făcut la US Open cu Daria Kasatkina. La 6-4 (n.r. scorul primului set din 16-imile competiţiei a fost 6-3), 3-0 pentru rusoaică - nu avea ce să îi facă, clar -, cheamă medicul spunând că are ameţeli. S-au uitat ăia la ea, i-au luat tensiunea, au pus-o să urmărească degetul. Ambii medici i-au spus <nu ai fată nimic, treci pe teren>. Clar a făcut-o ca să îi taie avântul adversarei. La final a dat mâna având capul întors. E lipsă de respect, dă-o încolo de treabă. Nu îmi place această jucătoare, am spus de la Roland Garros că ea nu avea nivelul să câştige turneul. Dar i-au intrat agonizant acele mingi la milimetru", a spus CTP, într-un interviu realizat de Republica.

Chiar dacă are o vârstă fragedă, Jelena a produs deja câteva episoade care nu o pun în cea mai bună lumină.

În 2016, Ostapenko a avut o reacţie neaşteptată la adresa Agnieszkăi Radwanska, la Connecticut: "Dacă n-aş comite atâtea erori, aş învinge-o fără probleme. Mi-e silă să joc împotriva ei", i-a spus ea antrenoarei, în timpul unui time-out.

Tot în 2016, Jelena nu a mai reluat un meci contra Karolinei Pliskova (la Cincinnati), motivul fiind incredibil: nu îi convenea stilul de joc al jucătoarei din Cehia.

Anul trecut, în turul secund de la Auckland, Ostapenko a fost acuzată de adversara sa, Naomi Broady, că a lovit în mod intenţionat cu racheta un copil de mingi.