• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Forma Simonei Halep arătată la ultimele două turnee la care a participat, Madrid, unde a câștigat trofeul, și Roma, ne dă speranțe că românca de 25 de ani poate câștiga primei ei turneu de Grand Slam, la Roland Garros.

Cristian Tudor Popescu a analizat starea adversarelor care o pot împiedica să scrie istorie, vorbind despre situația critică prin care trece numărul unu mondial, Angelique Kerber.

”Adversarele Simonei arată destul de rău. Angelique Kerber este într-o situație psihică cum nu am mai vazut-o de doi ani. Ea așa era înainte.

Ea a ajuns greu în top 10 din cauza unui psihic fragil. Acum a făcut o întindere la cap, cum spune Rafael Nadal. Părea că plutește înainte”, a spus Cristian Tudor Popescu, pentru Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

Mai mult, CTP a analizat și jocul ocupantei locului 4 WTA, care a ajuns la nouă victorii consecutive pe zgură, cea mai bună serie pe suprafața ei favorită.

”De la turneul de la Stuttgart până acum Simona a dovedit o stare remarcabilă de echilibru interior. Știți ce face foarte bine Simona acum? Digeră greșelile. Când pierzi ușor un punct, cel mai bine e să spui ”a fost doar o minge, e doar un punct”. Dacă vei conștientiza asta nu vei mai pierde și alte puncte din cauza acestei greșeli. Asta se întâmplă când nu poți digera imediat greșeala, pentru că mintea îți rămâne fixată acolo. A făcut destule greșeli Simona, a fost un meci de nivel mediu. E vulnerabilă la scurte, e vulnerabilă la mingile din față, dar reușește să le asimileze și să treacă repede peste ele și să își facă jocul ei de bază, jocul defensiv - agresiv. Știam că nu are șanse să o clintească pe Simona, care are un psihic pregătit pentru meciuri de 3 ore. Când începe un meci, e pregătită să joace trei seturi, trei ore, indiferent de valoarea adversarei din față. Ea intră pe teren cu umilință, în sensul bun al cuvântului, indiferent de adversară, e dispusă să facă ce trebuie ca să câștige”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Adversara din semifinalele de la Roma a Simonei este Kiki Bertens (25 de ani, locul 20 WTA), cea pe care o conduce cu 2-1 la capitolul întâlniri directe.

”Mă bucur că este Kiki și că nu este acea viperă mică, Gavrilova. Kiki nu pune scurte, nu rupe ritmul, se va bate parte în parte cu Simona, iar Simonei îi convine acest lucru”, a încheiat cunoscutul ziarist.

Partida dintre Simona Halep și Kiki Bertens se va disputa sâmbătă, de la ora 13:00, și va fi transmisă în direct de Digi Sport 2 şi pe Digi 24. De asemenea, meciul poate fi urmărit în timp real pe digisport.ro.