• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Înainte de Turneul Campioanelor din Singapore, Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, a vorbit deschis despre introducerea on-court coaching-ului în tenisul feminin și despre discuțiile pe care le are cu românca în timpul partidelor din circuitul WTA.

Deși e de părere că aceasta este cea mai bună invenție din tenis, australianul și-ar dori ca intervențiile antrenorilor să nu fie limitate la una pe set.

Pentru mine, on-court coaching-ul este cea mai mare schimbare în tenisul actual şi cred că va rămâne şi cea mai mare schimbare pentru generaţiile viitoare, dacă tenisul masculin îl va introduce. Cred că a fost grozav că WTA l-a testat și l-a introdus.

Cred că lucrurile pot fi mult mai bune. Cred că e restrictiv să o faci doar o dată pe set. Antrenorii trebuie să transmită rapid informaţiile jucătoarelor, pentru că nu au decât o singură ocazie de a le vorbi pe set. Este şi mai dificil, pentru că de regulă vei fi chemat doar atunci când jucătoarea este condusă cu un set, aşa că totul se transformă într-o discuție mai mult emoțională decât strategică”, a spus Darren Cahill pentru New York Times.

Antrenorul australian care, în trecut, a mai lucrat cu Lleyton Hewitt și Andre Agassi, a dezvăluit și cum procedează în timpul intervențiilor din timpul meciurilor.

Este unul dintre cele mai dificile lucruri pe care trebuie să le facă un antrenor. Eu nu mă voi abține de la nimic pentru a câștiga un meci. Dacă e ceva incredibil de tactic sau trebuie să transmit un mesaj despre slăbiciunea adversarei, o voi face. Voi face tot ce e nevoie pentru a obține victorie. Trebuie să fii puţin atent la cuvintele pe care le alegi, dar, legat de informație, o voi transmite”, a mai declarat Darren Cahill.

Simona Halep va debuta luni la Turneul Campioanelor din Singapore, împotriva lui Caroline Garcia. Competiția e ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT