• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Beneficiară a unui culoar favorabil la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, Simona Halep, cap de serie numărul doi, este cotată cu a treia şansă la cucerirea trofeului. Favorită numărul unu e Serena Williams, urmată la mică distanţă - surprinzător pentru mulţi - de Victoria Azarenka (numărul 16 mondial).

Turneul de la Melbourne vine într-un moment ciudat pentru multe dintre jucătoarele de top 10. Serena Williams, Simona Halep, Garbine Muguruza, Maria Sharapova sau Petra Kvitova au avut probleme de sănătate în ultima perioadă şi e greu de crezut că vor fi la 100% din punct de vedere fizic.

Chiar şi aşa, specialiştii o văd, firesc, pe Serena drept principală candidată la cucerirea trofeului. Sextuplă campioană la Antipozi (ultima dată în 2015), liderul mondial este cotată cu 4/1 pentru adjudecarea turneului.

A doua favorită în opinia bookmakerilor nu este Simona Halep, chiar dacă aceasta are un traseu abordabil. Finalistă în 2008 şi 2011 la Australian Open, Victoria Azarenka este văzută principala adversară a Serenei. Cine ar miza acum 1 leu pe victoria sportivei din Belarus ar câştiga de 5 ori suma investită, în cazul în care pe 30 ianuarie aceasta îşi va adjudeca finala.

Simona este văzută cu a treia şansă (cotă 10), Begu, şi ea cap de serie la Australian Open fiind şi ea cotată: s-ar câştiga de 500 de ori suma investită în măsura în care bucureşteanca s-ar impune.

"Jucătoarele din Top 10 au avut ceva probleme cu accidentările, așa că nu se știe niciodată, când e vorba despre un Grand Slam. Cum a fost la US Open, cu Vinici și Pennetta în finală. Desigur, Serena are șansa ei, pentru că este foarte puternică, dar n-a jucat deloc până acum. Vom vedea. Nu pot să spun direct cine va fi campioană", a comentat Simona Halep, după semifinala pierdută, în direct la Digi Sport 2, cu Svetlana Kuznetsova.

Vezi mai jos cotele principalelor favorite la Australian Open (aici ai traseul virtual al primelor 5 candidate la cucerirea trofeului).