• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Garbine Muguruza împlineşte astăzi 24 de ani, însă aniversarea sa va fi cu siguranţă mai puţin fericită decât de obicei, în condiţiile în care a cedat fotoliul de lider WTA în faţa Simonei Halep. Însă iberica are toate calităţile să rămână în top pe termen lung, într-un interviu acordat în presa iberică vorbind despre cât de important este tenisul pentru ea.

"Nu mă ţin minte fără rachetă în mână! Tenisul sunt eu, am fost născută să fac acest sport şi nu mă imaginez făcând altceva", sunt primele cuvinte pe care le spune jucătoarea care a câştigat deja două turnee de Grand Slam şi care e văzută de Rafa Nadal principala favorită la Turneul Campioanelor, competiţie ce va fi la finalul lunii în direct la Digi Sport.

Sportiva originară din Venezuela a recunoscut că o are drept model pe Serena Williams şi a povestit cât de greu i-a fost în 2013, la Australian Open, să joace contra acesteia. În acel an, la Antipozi, Garbine a văzut că dacă trece în primul tur de Edina Gallovits-Hall o va întâlni pe americancă. Acea primă întâlnire directă între cele două a fost un galop de sănătate pentru Serena (6-2, 6-0), însă după doar un an Muguruza avea să îşi ia revanşa: la Roland Garros 2014, iberica îi administra un sec dublu 6-2 probabil celei mai mari jucătoare din istorie.

"Ce petrecere oribilă a fost la primul meci direct cu Serena. Ţin minte că înainte de debutul competiţiei, după tragerea la sorţi, m-am uitat pe tabolu şi am văzut că dacă trec de primul tur o voi întâlni. Parcă nici nu voiam să câştig în turul întâi, însemna să joc împotriva idolului meu şi să încerc să îl înving. 'Dumnezeule, am şansa să o bat pe Serena'. După acea primă partidă contra ei, în care m-a bătut rău, nu am mai simţit acel lucru. Probabil m-am maturizat şi am început să tratez toate disputele cu prefesionalism", a mai punctat Garbine.

Determinarea este cheia în evoluţiile Muguruzei, Nadal fiindu-i un adevărat model în acest sens. Garbine îşi doreşte ca adversarele să o respecte şi în egală măsură să se teamă de ea.

"Pentru a mă impune într-o dispută, sunt dispusă să îmi las pielea pe teren. Aceasta mi se pare atitudinea corectă şi respect adversarii care îmi oferă "război". Ţin minte mereu fetele care îmi pun mari probleme, care se agaţă de orice punct. De exemplu, atunci când evoluez contra Sharapovei, ştiu că îşi spune: "Acum joc cu Garbine, voi avea un meci dificil". E vorba de respectul pe care îl obţii în circuit. Am învăţat asta de la Nadal, cred că mulţi jucători care evoluează contra lui pierd meciul de la vestiar din cauza faptului că e un războinic, nu renunţă la vreo minge", a concluzionat Garbine.