• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Simona Halep va urca începând de luni pe locul 1 WTA, însă va avea doar 40 de puncte avans faţă de fostul lider mondial, Garbine Muguruza.

Românca va avea 6175 de puncte, iar jucătoarea din Spania 6135 în noua ierarhie WTA. Diferenţa ar fi fost mult mai mare, de 390 de puncte, dacă Halep ar fi câştigat finala turneului Premier Mandatory de la Beijing, pierdută cu 4-6, 6-7 în faţa franţuzoaicei Caroline Garcia.

A treia clasată, Karolina Pliskova, are 5605 puncte, 570 mai puţin decât românca, în timp ce Elina Svitolina este pe locul 4, cu 5465 de puncte.

CUM VA ARĂTA LUNI CLASAMENTUL WTA

Cele mai importante jucătoare nu vor participa însă în următoarele două săptămâni la niciun turneu. Se vor reîntâlni direct în Singapore, unde este programată şi ediţia din acest an a Turneului Campioanelor, între 22 şi 29 octombrie.

Excepție fac Elina Svitolina, Caroline Wozniacki și Venus Williams, care vor merge la Hong Kong, săptămâna viitoare. Pe lângă acestea, Caroline Garcia și Johanna Konta sunt practic obligate să joace și la următoarele competiții, întrucât se află în luptă directă pentru ultimul loc care asigură calificarea la Turneul Campioanelor. Franțuzoaica este deja înscrisă la Tianjin, săptămâna viitoare, iar britanica ar trebui să participe la Moscova, în perioada 16-22 octombrie.

Până la competiția din Singapore, de sportiva din România se poate apropia însă Elina Svitolina, în funcție de performanța pe care o va realiza în Hong Kong (turneu din categoria International, unde campioana va primi 280 de puncte).

În cazul în care ucraineanca va câștiga turneul la care va participa săptămâna viitoare, Top 4 WTA Race (ierarhia din care se vor alege calificatele la Turneul Campioanelor), înainte de WTA Finals din Singapore, ar putea arăta astfel:

1. Halep 5.675 de puncte
2. Muguruza 5.635
3. Svitolina 5.225
4. Pliskova 5.105

La Turneul Campioanelor, câștigătoarea acestuia va putea aduna maximum 1500 de puncte, deoarece va primi:

125 de puncte pentru fiecare meci jucat în grupe (maximum trei meciuri)
125 de puncte pentru fiecare victorie în grupe (maximum trei victorii)
330 de puncte pentru victoria din semifinale
420 de puncte pentru victoria din finală

Dacă va încheia anul pe primul loc, Simona Halep are mari șanse să fie principală favorită la Australian Open 2018 și să se bucure în premieră de acest statut la un turneu de Grand Slam.

Posibilitatea ca românca să se regăsească într-o astfel de situație este cu atât mai mare cu cât jucătoare precum Muguruza și Pliskova au obținut rezultate importante în prima săptămână a acestui an și vor trebui să-și apere punctele la începutul lui 2018.

Turneul Campioanelor va fi ÎN DIRECT la Digi Sport în perioada 22-29 octombrie.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT