• Italia etapa a 13-a: Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Halep e faţă în faţă cu istoria, un succes în finala de astăzi de la Cincinnati, cu Muguruza, transmisă în direct de Digi Sport 2, de la ora 21:00, urcând-o pe primul loc WTA. Sportiva noastră a fost extrem de amuzată de un twitter, în care un fan îi făcea o propunere inedită.

Marea noastră campioană este pentru a treia oară în faţa obţinerii în premieră al fotoliului de lider WTA. Pentru asta, are nevoie de victorie cu Muguruza, pentru a o depăşi pe Karolina Pliskova. Cehoaica a pierdut în semifinale, astfel că Halep va micşora oricum ecartul faţă de aceasta, şi dacă nu se va impune. În cazul unui eşec azi contra sportivei iberice, doar 5 puncte le va despărţi pe ocupantele primelor două poziţii. Un fan s-a gândit ca Halep să participe la Artvin, un turneu mic desfăşurat săptămâna viitoare, unde, evident nu are puncte de apărat. Dacă va trece de un tur, românca ar obţine 8 puncte, suficient să ajungă prima în lume.

"Dacă Halep va pierde mâine (n.r. astăzi), cu siguranţă că ar trebui să ceară un wildcard la turneul de la Artvin, de 60.000 de dolari. Câştigă un tur (8 puncte) şi apoi se retrage", a glumit un fan pe twitter.

Postarea fanului pe celebra reţea de socializare i-a fost prezentată campioanei noastre, în glumă, în conferinţa de presă de după victoria cu Stephens. Halep a apreciat imaginaţia fanului şi a râs, admiţând că ideea lui "e amuzantă".

Evident, Simona nu va mai participa la nicio altă competiţie după Cincinnati, ea urmând a-şi canaliza toate energiile către US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Acesta se va desfăşura în perioada 28 august - 10 septembrie, iar sportiva noastră are de apărat un sfert de finală. Halep a pierdut anul trecut în faţa Serenei Williams, în trei seturi, la Flushing Meadows. În consecinţă, are mari şanse să o depăşească pe Pliskova după turneul de la New York, cehoaica, fiind finalistă la US Open în 2016 (învinsă de Kerber).

Finala dintre Simona Halep şi ocupanta locului 6 WTA, Garbine Muguruza, va fi astăzi, de la ora 21:00, în direct la Digi Sport 2. Cele mai importante faze vor fi în format VIDEO, în timp real, pe digisport.ro şi m.digisport.ro.