• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Simona Halep a avut parte de un moment tensionat cu antrenorul Darren Cahill, la Miami, iar australianul a luat chiar decizia de moment de a nu mai lucra cu sportiva noastră până după turneul de la Roland Garros.

Totuși, atitudinea schimbată a sportivei de 26 de ani de la Fed Cup l-a făcut pe unul dintre cei mai buni antrenori din lume să revină alături de Simona la Madrid, iar de atunci relația celor doi a revenit la normal.

După ce Simona a recunoscut într-un interviu acordat recent pentru WTA Insider că incidentul de la Miami a fost cel mai greu moment al anului 2017, antrenorul Darren Cahil a vorbit și el pentru prima dată despre cele întâmplate. Australianul a precizat că a recurs la acel gest tocmai pentru a putea îmbunătăți atitudinea Simonei și strategia a dat roade.

"A fost dificil, dar a fost nevoie de așa ceva. I-aș fi făcut un deserviciu dacă o băteam pe umăr și-i spuneam <<Nicio grijă, ne revenim săptămâna viitoare". Am simțit că-mi fac treaba așa. Chiar dacă mă putea costa postul ca antrenor, era mai bine pentru ea pe termen lung să înțeleagă ce face pe teren și să devină mai bună", a spus Darren Cahill pentru New York Times.

Jocul Simonei s-a îmbunătățit vizibil după incidentul de la Miami și jucătoarea din Constanța a ajuns numărul 1 mondial. Considerat unul dintre cei mai buni tehnicieni din lume, Cahill este antrenorul cu normă întreagă al româncei din decembrie 2015.

"Cred că a însemnat mult că Darren a luat acea decizie, a fost ca un şoc că am pierdut antrenorul. Nu mi-a plăcut atunci când am văzut înregistrarea. Mi-a fost ruşine de ceea ce am făcut şi sper că nu se va mai repeta" recunoștea Simona în urmă cu mai multe săptămâni.

VEZI AICI INCIDENTUL ȘI DIALOGUL DINTRE CEI DOI