• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Beijing, după ce a învins-o în două seturi, scor 6-2, 6-4, pe Jelena Ostapenko, într-o reeditare a ultimului act de la Roland Garros, iar de luni va deveni noul lider mondial al tenisului feminin.

Constănţeanca de 26 de ani atinge punctul maxim al carierei sale, după o ascensiune începută în 2013, de-a lungul căreia a avut parte nu doar de momente de satisfacţie, ci şi de dezamăgiri uriaşe. Le-a lăsat, însă, pe toate în urmă, iar acum e prima româncă ajunsă pe locul 1 în lume.

"E ziua mea specială", a spus Simona, la sfârşitul meciului cu Ostapenko. Site-ul WTA a recapitulat momentele principale ale drumului care au dus-o pe Halep spre vârful tenisului mondial.

2013 - Primul titlu din carieră. După ce a pierdut trei finale (două la Openul Marocului, în 2010 şi 2011, şi una la Bruxelles, în 2012), Simona Halep a cucerit primul titlu la senioare în iunie 2013. În finala de la Nurnberg, a trecut cu un dublu 6-3 de Andrea Petkovic. Startul ascensiunii.

2013 - Şase titluri într-un an şi singura jucătoare din circuit care a câştigat turnee pe toate suprafeţele. Victoria de la Nurnberg a fost doar începutul pentru constănţeancă. Au urmat succesele de la 's-Hertogenbosch, Budapesta, Connecticut, Moscova şi Sofia (WTA Tournament of Champions). Românca a ajuns la un pas de Top 10 mondial şi, în acel sezon, a fost singura din circuit cu trofee pe toate suprafeţele - zgură, iarbă, hard.

2014 - Prima finală de Grand Slam a carierei. La un an de la începutul ascensiunii, Simona a ajuns în finală la Roland Garros. A făcut un meci extraordinar împotriva Mariei Sharapova, dar a cedat în cele din urmă în trei seturi, scor 4–6, 7–6, 4–6.

2014 - "Dubla" cu Serena Williams de la Turneul Campioanelor. Dacă 2013 a fost anul "exploziei", 2014 a fost anul consacrării definitive. Simona s-a calificat în premieră la Turneul Campionelor (de unde nu a mai lipsit de atunci) şi a reuşit o victorie senzaţională în grupe în faţa Serenei Willimas, scor 6-0, 6-2. Americanca şi-a luat, însă, revanşa în finală, pe care a câştigat-o la fel de clar - 6-3, 6-0.

2015 - Primul titlu la un turneu din categoria Premier Mandatory. Simona a început 2015 extraordinar. În ianuarie a câştigat la Shenzen, în februarie a luat titlul la Dubai, pentru ca în martie să cucerească trofeul la Indian Wells, după o finală splendidă cu Jelena Jankovic, pe care a învins-o în trei seturi, scor 2–6, 7–5, 6–4. Era primul succes al carierei la un turneu Premier Mandatory. Au mai urmat.

2016 - Al doilea titlu la un turneu Premier Mandatory. Văzută ca o mare specialistă a zgurii, Halep a confirmat în 2016 câştigând unul dintre cele mai importante turnee pe această suprafaţă, la Madrid, unde anterior pierduse o finală, în faţa Mariei Sharapova, în 2014. După doi ani, a spulberat-o pe Dominika Cibulkova în ultimul act, 6-2, 6-4.

2017 - Al doilea titlu consecutiv la Madrid. Singurul titlu al Simonei în 2017 a fost obţinut tot în capitala Spaniei, la capătul unei finale extenuante pe care a câştigat-o în faţa Kristinei Mladenovic, scor 7-5, 6-7, 6-2. Românca a devenit astfel doar a doua jucătoare care şi-a păstrat trofeul la Madrid. Cealaltă este Serena Williams.

2017 - A doua finală pierdută la Roland Garros. După trei ani, Simona Halep a ajuns din nou în ultimul act la Paris, la capătul unui sezon de zgură pe care l-a dominat autoritar. A avut set în faţă şi 3-0, dar a cedat în cele din urmă în faţa Jelenei Ostapenko, scor 6–4, 4–6, 3–6.

2017 - Revanşa în faţa Jelenei Ostapenko. Într-o săptămână în care a obţinut prima victorie a carierei în faţa Mariei Sharapovei şi a răzbunat înfrângerea categorică de la Wuhan cu Daria Kasatkina, nu se putea altfel decât ca şi Ostapenko să se încline în faţa noii regine a tenisului mondial. Victorie în două seturi, calificare în finală şi certitudinea locului 1 mondial.

2017 - Prima româncă lider mondial. De luni, 9 octombrie, Simona Halep va deveni prima jucătoare de tenis din România care ocupă locul 1 în clasamentul WTA.