• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Simona Halep a suferit aseară una dintre cele mai drastice corecţii din carieră. De patru ani campioana noastră nu mai pierduse la un scor similar în vreo competiţie.

Elina Svitolina şi-a luat revanşa azi-noapte, în direct pe Digi Sport 2, pentru sfertul de finală pierdut la Roland Garros. Atunci, românca a revenit incredibil, câştigând un adevărat thriller, însă de această dată disputa a fost unidirecţionată. S-a terminat 6-1, 6-1 pentru ucraineancă, la capătul unei confruntări din care Halep a recunoscut că nu a înţeles mare lucru. "Nu ştiu din ce cauză, aşa a fost, nu am explicaţii, o să mă gândesc mult mai bine, câteva zile, să văd ce a fost. Pur şi simplu nu am simţit ritmul de niciun fel, nu cred că am putut să mă concentrez", a spus constănţeanca la final.

Înfrângerea cu Svitolina a fost cea mai categorică în ultimii patru ani pentru Halep. Nici măcar Serena Williams, în faţa căreia românca are un complex, nu a pierdut atât de puţine game-uri în vreo dispută desfăşurată în ultimii ani contra româncei (în ultimii patru ani, 6-3, 6-0 a reprezentat cea mai categorică victorie a Serenei Williams cu Halep, la Turneul Campioanelor - finala din 2014).

Ultima care i-a administrat Simonei o înfrângere comparabilă cu cea de aseară a fost Sara Errani, în 2013. În acel moment, sportiva din Italia, care acum e suspendată pentru dopaj, era numărul cinci mondial. La Miami, Sara Errani a învins-o cu 6-1, 6-0 pe Simona, în ceea ce reprezintă în continuare cea mai usturătoare înfrângere a reprezentantei noastre de când a intrat în elita tenisului.

Simona are cu siguranţă datele necesare să revină peste înfrângerea de la Toronto şi să strângă rândurile pentru finalul sezonului de hard. Obiectivul principal e US Open, însă de săptămâna viitoare Halep va lupta pentru trofeul de la Cincinnati, în direct la Digi Sport.