• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Juan Martin del Potro a dezvăluit, după ce Argentina a câştigat Cupa Davis pentru prima dată în istorie, faptul că şi-a rupt degetul mic în timpul partidei cu Marin Cilic. Cu toate acestea, el şi-a canalizat toate energiile pentru a reuşi să câştige confruntarea, notează Tennis World USA.

Echipa naţională masculină de tenis a Argentinei a cucerit "Salatiera de argint" după ce Federico Delbonis l-a învins, în meci decisiv, pe Ivo Karlovic, scor 6-3, 6-4, 6-2. Croaţii au condus cu 2-1, însă "DelPo" a restabilit egalitatea, după un adevărat thriller. Fostul învingător de la US OPen a revenit de la 0-2 la seturi şi l-a învins pe Marin Cilic, scor 6-7 (4), 2-6, 7-5, 6-4, 6-3, pentru a egala situaţia la general.

"Meciul era în întregime în mâinile lui Cilic, mai ales că eu nu puteam să forţez cu reverul. Dar în setul al treilea, partida s-a întors brusc, după ce Marin a dat semne de oboseală. M-am gândit că acum e momentul să dau totul, am început să variez şi jucam din ce în ce mai bine. Am simţit şi susţinerea echipei, erau foarte vocali şi m-au ajutat mult, m-au relaxat. Am început să am o atitudine pozitivă şi am reuşit să convertesc şansele apărute. Din punct de vedere emoţional, a fost unul dintre cele mai importante meciuri din carieră. Îl voi ţine minte toată viaţa. Mi-am rupt degetul mic în setul al cincilea, dar nu mai conta, în minte aveam doar gândul victoriei. Maradona? Are racheta mea, m-a văzut şi m-a întrebat de ce nu mai joc anul acesta", a declarat Del Potro.

De cealaltă parte, Marin Cilic nu şi-a putut ascunde dezamăgirea: "Este o înfrângere foarte dureroasă, deşi sunt mulţumit cu nivelul meu de tenis. Sunt dezamăgit, dar nu am regrete, am dat totul. A fost una dintre acele zile în care nu am reuşit să duc meciul până la capăt".

Ivo Karlovic, în vârstă de 37 de ani şi clasat pe poziţia a 20-a în lume, era considerat favorit clar în faţa argentinianului Federico Delbonis, de pe locul 41 ATP.

"Este ceva fabulos. Am încercată să rămân concentrat pe ce trebuie să fac. Dacă m-aş fi gândit prea mult la situaţiile pe care trebuie să le înfrunt, nu cred că aş fi reuşit victoria. Pentru Argentina este cel mai bun moment din istorie, pentru mine unul dintre cele mai importante", a spus Delbonis după meci, potrivit Tennis World USA.

"Sunt extrem de dezamăgit. Singurul lucru pe care vreau să îl transmit este că suntem o echipă, ne încurajăm unul pe celălalt şi sunt încrezător că acest trofeu al Cupei Davis va veni mai devreme sau mai târziu. Este un moment foarte dificil pentru mine", a declarat Karlovic.

Argentina a câştigat "Salatiera de argint" pentru prima dată în istorie. Sud-americanii au mai reuşit patru finale în Cupa Davis (1981, 2006, 2008 şi 2011).

"Încercăm să câştigăm acest titlu de foarte mult timp şi l-am meritat. Este cel mai bun moment al carierei, un privilegiu să lucrez alături de această echipă. Ce a reuşit Del Potro a fost excepţional. Reprezintă această ţară cu foarte multă mândrie şi ne-a arătat ce tenismen bun este. Realizările lui din acest meci au fost la graniţa cu imposibilul. Federico Delbonis a făcut un meci perfect, a controlat aproape fiecare minge. Este o revenire istorică a Argentinei", a spus Daniel Orsanic, căpitanul nejucător de Cupa Davis al Argentinei.

"Am fost la un set distanţp de câştigarea titlului, dar ştiam că Del Potro este capabil de o revenire. A început să-şi asume riscuri atunci când nu mai avea nimic de pierdut şi atunci este cel mai periculos. Din păcate, Marin Cilic nu a mai servit la nivelul său în ultimele trei seturi. Am dat tot, dar nu a fost suficient din păcate. Nu putem decât să-i felicităm pe argentinieni, Del Potro i-a remorcat pur şi simplu înapoi în meci", a declarat Zeljko Krajan, căpitanul nejucător al echipei croate.