• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Dominator în faţa elveţianului Roger Federer (6-1, 6-2, 3-6, 6-3), Novak Djokovic s-a calificat pentru a cincea finală de Mare Şlem la rând, iar după meci a declarat pentru L'Equipe că este ''foarte, foarte mulţumit'' de jocul său. 

Întrebat dacă primele două seturi din meciul de joi sunt cele mai bune din cariera lui, Djokovic a răspuns: ''Am mai jucat un tenis identic. Însă cred că aceste prime două seturi sunt probabil cele mai bune două pe care le-am jucat împotriva lui Roger. În setul trei, Roger a început să joace mai bine, a punctat mai mult cu primele mingi, şi-a utilizat slice-ul, inclusiv slice-ul scurt şi s-a arătat mult mai agresiv. Nu cred că eu am jucat prost, însă el a meritat să câştige acest set. După închiderea acoperişului la finalul setului trei, am servit cu adevărat la un nivel foarte înalt şi am avut răbdare. Ştiam că am o ocazie. Iar când a apărat, am profitat de ea. Sunt foarte, foarte mulţumit de performanţa mea de la început până la sfârşit''. 

Referitor la creşterea nivelului de joc între ultimele meciuri şi cel cu Federer, Djokovic spune că ''nu întotdeauna este posibil să joci la acest nivel. Dar când joci cu unul dintre marii tăi rivali precum Roger, asta cere multă concentrare, determinare şi o pregătire diferită de alte meciuri''. 

La întrebarea cum a trăit punctul fabulos al lui Federer din setul patru, Djokovic a răspuns: ''Îmi amintesc de acest punct, era game pentru el sau break pentru mine, era 15-30 şi credeam că am încheiat punctul cu smash-ul. Apărarea lui a fost incredibilă. Dar după ce s-a încheiat, am uitat acest punct şi m-am concentrat pe următorul. Am avut două retururi bune şi l-am depăşit. A fost un break crucial. Nu voiam să-l las să revină în meci şi să-i dau poate şansa să joace un al 5-lea set. Ştiam că la cea mai mică scădere a concentrării sau a nivelului de joc, el va profita de şansa sa, de fapt aşa a făcut şi în setul trei. Mental, nu trebuia să am oscilaţii mari''. 

''Când joci cu Federer, majoritatea publicului nu este de partea ta. Cum te descurci cu asta?'', a fost întrebat în final Djokovic. 

''Încerc să nu mă focalizez pe asta. Când joc împotriva lui Roger, este ceva la care mă aştept din cauza carierei sale, a măreţiei sale pe teren şi în afara lui şi a ceea ce a făcut el pentru sport. El este adorat şi respectat peste tot în lume. Mi se pare normal. Încerc să apreciez momentul, să fac tot ce pot cu racheta în mână şi să mă concentrez mai mult pe energiile pozitive decât pe cele negative, fără să cad în frustrare. Nu ar exista niciun motiv'', a răspuns numărul 1 mondial. 

În a doua semifinală de la Australian Open se vor afla faţă în faţă Andy Murray (Scoţia) şi Milos Raonic (Canada).