badosa
A fost în fruntea ierarhiei mondiale, iar acum se gândește la retragere. ”Aceasta este singura opțiune”
SIMONA HALEP - DIGISPORT-157
Simona Halep a coborât patru poziții în clasamentul WTA. Iga Swiatek, lider detașat în ierarhia mondială
Arnel Jakupovic of Maribor shoots a penalty during the UEFA Europa Conference League 3rd qualifying round second leg match between Maribor and Fenerbahce at Ljudski Vrt Stadium. Final score; Maribor 0:3 Fenerbahce.
”Clubul are nevoie de bani”. Cât trebuie să plătească FCSB pentru transferul atacantului cu 16 goluri în acest sezon
Digi Sport 1 Live
Acum
Liga Digi Sport

Novak Djokovic a câştigat în premieră titlul la Roland Garros

05.06.2016, 11:21

A patra oară a fost cu noroc. Novak Djokovic l-a învins pe Andy Murray, scor 3-6, 6-1, 6-2, 6-4, şi a câştigat titlul la Roland Garros, singurul de Grand Slam care îi lipsea din palmares. În precedentele trei apariţii în ultimul act la Paris, actualul lider mondial fusese învins de fiecare dată.

djokovic trofeu
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

Astfel, Djokovic devine al optulea jucător din toate timpurile care are în palmares cele patru titluri de Grand Slam, după Donald Budge, Fred Perry, Roy Emerson, Rod Laver, Andre Agassi, Roger Federer şi Rafael Nadal, şi doar al treilea, după Budge şi Laver, care le deţine în acelaşi timp. Nole este, însă, singurul care reuşeşte asta în era Open.

Totodată, liderul mondial este primul după americanul Jim Courier, în 1992, care câştigă în acelaşi an primele două Grand Slam-uri, Australian Open şi Roland Garros.

"Este un moment foarte special, cel mai mare al carierei mele. Astăzi am simţit ceva ce nu am mai simţit vreodată la Roland Garros - dragostea publicului", a declarat Djokovic, la sfârşitul meciului. Sârbul a desenat o inimă pe teren, un gest făcut prima oară de brazilianul Gustavo Kuerten, campion la Openul Franţei de trei ori.

"Am trasat o inimă pe teren, la fel cum a făcut Guga, care mi-a dat voie să fac asta. Inima mea va fi mereu alături de voi pe acest teren", a explicat Nole.


Învinsul său a găsit puterea de a-l felicita pentru performanţa extraordinară pe care a reuşit-o. "Ceea ce a realizat Novak este fenomenal, un lucru extrem de rar", a spus Murray.

Şi totuşi, meciul nu a început deloc bine pentru sârbul de 29 de ani. Murray, aflat la prima finală pe zgura pariziană, s-a desprins rapid la 4-1 şi a câştigat primul set cu 6-3, după ceva mai mult de 45 de minute.

De fiecare dată când l-a învins pe Djokovic, lucru care s-a întâmplat de 10 ori, scoţianul s-a impus în primul set, iar sârbul risca să piardă a patra finală la Paris, un lucru pe care niciun alt jucător nu l-a mai făcut. Liderul mondial a avut, însă, o reacţie de campion adevărat şi a egalat, luând setul secund cu 6-1, în doar 36 de minute.

Din acest moment, Murray nu a mai avut reacţie. A cedat şi setul 3, scor 2-6, îar în cel de-al patrulea a vut doar o recţie de orgoliu pe final, când a făcut break-ul când Djokovic a servit prima oară pentru câştigarea turneului, apoi a mai salvat două mingi de meci, înainte de pierde ultimul punct cu o minge trimisă în fileu.

Astfel, după 3 ore şi 3 minute de joc, Djokovic şi-a îndeplinit marele vis al carierei şi a cucerit cel de-al 12-lea titlu de Grand Slam din palmares, la cinci distanţă de recordul all-time deţinut de Roger Federer.

În acelaşi timp, bilanţul întâlnirilor directe dintre Djokovic şi Murray devine 24-10 în favoarea sârbului, care are avantaj şi la meciurile din finalele Grand Slam - 5-2.


LIVE SCORE

19:17: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 6-2, 6-4. După ce a ratat două mingi de meci (una dintre ele cu o dublă greşeală), liderul mondial a concretizat-o pe a treia şi a câştigat pentru prima oară în carieră titlul la Roland Garros, la a patra finală disputată în capitala Franţei.

19:09: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 6-2, 5-4. Al doilea game consecutiv câştigat de Murray, care mai are, însă, de recuperat un break pentru a evita înfrângerea. Pentru a doua oară, Djokovic va servi pentru câştigarea meciului şi a turneului. 

19:04: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 6-2, 5-3. Britanicul nu renunţă. Reuşeşte rebreak-ul şi continuă să spere într-o răsturnare de situaţie. 

19:00: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 6-2, 5-2. Sârbul reuşeşte un break la 0 şi va servi pentru câştigarea celui de-al doilea Grand Slam al anului. Ar fi primul succes din cariera sa la Roland Garros. 

18:53: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 6-2, 3-2. Britanicul rămâne cu greu în meci. După un game câştigat lejer de Nole, Murray a salvat o minge de break înainte de a-şi face serviciul. 

18:41: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 6-2, 2-1. Liderul mondial şi-a făcut serviciul fără mari probleme, apoi Murray a avut de muncit pentru a evita un 0-3 probabil decisiv în acest set 4. 

18:30: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 6-2, 1-0. Setul 4 a început cum nu se poate mai bine pentru sârb, care a câştigat contra serviciului. 

Statistica celui de-al treilea set

18:22: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 6-2. După ce a ratat primele două mingi de set pe care le-a avut, Djokovic a reuşit în cele din urmă să închidă cel de-al treilea act al finalei, după 46 de minute. Liderul mondial este la un singur set de primul succes al carierei pe zgura pariziană. 

18:18: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 5-2. Nole este la un singur game de câştigarea setului 3, dar sârbul a trecut prin mari emoţii, salvând nu mai puţin de 4 mingi de break în game-ul 6. 

18:03: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 4-1. Sârbul pare dezlănţuit. A luat din nou două game-uri consecutive, unul dintre ele contra serviciului, şi dă senzaţia că se îndreaptă spre câştigarea setului 3. 

17:53: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 2-1. După două game-uri extrem de disputate, Djokovic trece la conducere şi în setul 3. Djokovic şi-a făcut cu greu serviciul, apoi a reuşit break-ul, după ce a irosit o primă oportunitate de a câştiga contra serviciului. 

17:42: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 0-1. Britanicul îşi face serviciul în primul game din setul 3 şi pune capăt unei serii pozitive pentru adversarul său.  

Statistica celui de-al doilea set

17:35: Djokovic - Murray 3-6, 6-1. După doar 36 de minute, liderul mondial egalează scorul la seturi. Sârbul încearcă să evite să devină primul jucător din istorie care pierde primele patru finale disputate la Roland Garros. 

17:32: Djokovic - Murray 3-6, 5-1. De această dată, sârbul nu a mai irosit şansele de break de care a beneficiat şi va servi pentru câştigarea setului. 

17:26: Djokovic - Murray 3-6, 4-1. Liderul mondial continuă să aibă avantajul unui break în setul al doilea, dar lucrurile puteau sta mult mai rău pentru adversarul său. Murray a salvat două mingi de 4-0 pe serviciul său, înainte de a-şi trece în cont primul game din actul secund.  

17:16: Djokovic - Murray 3-6, 3-0. Sârbul şi-a făcut serviciul fără emoţii şi îşi consolidează avantajul oferit de break-ul reuşit în game-ul precedent. 

17:13: Djokovic - Murray 3-6, 2-0. Nole reuşeşte break-ul în debutul actului secund, la a doua şansă de a câştiga pe serviciul adversarului. 

#O statistică încurajatoare pentru Any şi fanii săi. De fiecare dată când l-a învins pe Djokovic, lucru care s-a întâmplat de 10 ori, scoţianul a câştigat primul set. 

17:07: Djokovic - Murray 3-6, 1-0. Al doilea set a început cu un game câştigat de liderul mondial. Sârbul a avut, însă, serios de tras pentru a-şi face serviciul, salvând şi o minge de break. 

Statistica primului set

16:58: Djokovic - Murray 3-6. Andy a dominat clar primul set şi a profitat de break-ul care a dus scorul la 3-1. Cei doi au mers apoi cap la cap şi Murray s-a impus în primul act. Djokovic s-a contrat cu arbitrul în ultimul game, după un serviciu as al lui Andy, considerat aut de sârb.

16:48: Djokovic - Murray 2-5. Cei doi şi-au făcut serviciul cu emoţii şi Andy e la un singur game de câştigarea primului set.

16:35: Djokovic - Murray 1-4. Andy continuă să domine partida şi mai face un break, profitând şi de două greşeli neforţate făcute de liderul ATP. Apoi, condus cu 0-15 pe propriul serviciu, Murray a câştigat 4 puncte consecutive.

16:24: Djokovic - Murray 1-2. Britanicul răspunde cu un break la 30, ultimul punct fiind câştigat cu un lob superb, după o scurtă foarte bine executată. Urmează apoi un game alb, încheiat cu un as. 

16:15: Djokovic - Murray 1-0. Sârbul începe perfect meciul, cu un break la 0. Nole a câştigat două puncte după două scurte de efect.  

UPDATE 16:10: Cei doi jucători au ieşit la încălzire, înainte de marea finală de la Roland Garros. 

Etichete: djokovic , murray , djokovic murray , djokovic murray finala roland garros 2016


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A provocat un șoc când și-a spus vârsta. Câți ani are această femeie care a mai făcut un pas către Miss Univers
A provocat un șoc când și-a spus vârsta. Câți ani are această femeie care a mai făcut un pas către Miss Univers

Alejandra Marisa Rodríguez, avocată și jurnalistă în vârstă de 60 de ani, din Buenos Aires, a...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
Sepsi - FCSB 2-2. Gafa lui Ștefan Târnovanu amână petrecerea de titlu
Screenshot 2024-04-24 231756
Florinel Coman a făcut anunțul așteptat cu sufletul la gură de toți fanii FCSB-ului
FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023
Recomandările redacției
Arnel Jakupovic of Maribor shoots a penalty during the UEFA Europa Conference League 3rd qualifying round second leg match between Maribor and Fenerbahce at Ljudski Vrt Stadium. Final score; Maribor 0:3 Fenerbahce.
”Clubul are nevoie de bani”. Cât trebuie să plătească FCSB pentru transferul atacantului cu 16 goluri în acest sezon

Lovitură pentru Rapid! Titularul care s-a accidentat și va lipsi 4 luni: ”N-o să înceapă nici pregătirea”
rapida
”Au excelat!”. Gică Hagi a avut numai laude pentru foștii săi jucători. Cele trei nume pe care le-a rostit
Gheorghe Hagi la conferinta de presa de dupa meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si Farul Constanta, cont�¢nd
Exclusiv Gigi Becali a intrat în direct și a dezvăluit cine îl va înlocui pe Radunovic cu Farul
gigi
Citește și
Live Video Irina Begu - Madison Keys, ACUM, Digi Sport 2. Sorana Cirstea - Alexandra Eala, Live Video, 16:00, DGS 2
Mutua Madrid Open - Day Two Irina-Camelia Begu of Romania serves against Linda Fruhvirtova of the Czech Republic during
Video Jaqueline Cristian - Magdalena Frech 7-5, 6-2. Jucătoarea din România s-a calificat în turul doi la Madrid
Mutua Madrid Open 2024 - Day 1
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
„E nevoie de un șoc! Iar șocul se numește Șumudică" Fostul patron al Rapidului cere și înlocuirea lui Daniel Niculae
„E nevoie de un șoc! Iar șocul se numește Șumudică" Fostul patron al Rapidului cere și înlocuirea lui Daniel Niculae
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant"
Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
A învins Mihai Viteazul în bătălia de la Călugăreni? Adevărul despre lupta cu Sinan Pașa
A învins Mihai Viteazul în bătălia de la Călugăreni? Adevărul despre lupta cu Sinan Pașa
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Dembele și Mbappe au adus titlul la PSG. Gol de mare rafinament marcat de Kylian plus o fază în care și-a ridiculizat adversarul VIDEO
Dembele și Mbappe au adus titlul la PSG. Gol de mare rafinament marcat de Kylian plus o fază în care și-a ridiculizat adversarul VIDEO
Video Irina Begu - Linda Fruhvirtova 6-4, 7-6, Ana Bogdan - Xiyu Wang 7-6, 6-7, 2-6. Trei românce, în cursă la WTA Madrid
Mutua Madrid Open 2023 - Day Nineth

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap:
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool