• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Momentul revenirii lui Novak Djokovic în circuit ar putea fi amânat, dacă e să ne ghidăm după ultimele afirmații ale sârbului. Prezent la Atena, miercuri, la un meci de baschet organizat în onoarea celebrului antrenor sârb Dusan Ivkovic (73 de ani în prezent), fostul lider mondial a declarat că încă nu a reluat pregătirile, după ce nu a mai jucat deloc după Wimbledon.

Am venit pentru a mă alătura tuturor sportivilor care vor să-l omagieze pe Dusan Ivkovic, care a avut o carieră incredibilă ca jucător și antrenor”, a spus Djokovic, care, întrebat dacă este tentat să încerce anumite aruncări de trei puncte, a răspus:

Probabil voi sta pe margine și mă voi uita la alte legende. De regulă joc baschet, dar acum n-o fac prea des din cauza cotului. Încă sunt oarecum accidentat, așa că nu joc nici măcar tenis, dar dacă voi avea vreo oportunitate, poate”.

Selecționer al Iugoslavei între 1987 și 1995 și al Serbiei, între 2008 și 2013, Dusan Ivkovic a antrenat în Grecia la PAOK (1991-1993), Panionios (1994-1996), Olympiacos (1996-1999, 2010-2012) și AEK (1999-2001).

În ceea ce îl privește pe Djokovic, acesta a ținut să precizeze că va încerca să revină pe terenul de tenis.

Sunt într-un moment diferit al vieții mele față de acum cinci ani. Sunt tatăl a doi copii și am alte așteptări. Continui să joc tenis și continui să încerc să joc la cel mai bun nivel al meu, dar vreau să mă bucur și să fiu pozitiv”, a mai spus Djokovic.

După ce a abandonat în sfertul de finală cu Tomas Berdych de la Wimbledon, sârbul nu a mai jucat deloc, iar, în urmă cu aproape două luni, a anunțat că sezonul s-a încheiat pentru el.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT