• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Simona Halep riscă să cadă şi mai mult în clasamentul WTA. Viktoria Azarenka, locul 8 mondial, a învins-o la Miami pe Muguruza, numărul 4 WTA, şi poate urca peste Halep, dacă merge un tur în plus faţă de româncă.

Pentru un loc în semifinale la Miami, Halep se va lupta cu Timea Bacsinszky. Jucătoarea din Elveţia a trecut surprinzător de a doua favorită a turneului, Agnieszka Radwanska.

Adversara Simonei este pe jumătate româncă, și mai mult decât atât, tatăl acesteia, Igor Bacsinszky, este originar din Satu Mare.

Igor Bacsinszky a fost campion de juniori al României, dar a fugit din țară și s-a stabilit în Ungaria în anul 1978. În 1981, Igor Bacsinszky s-a căsătorit cu unguroaica Suzanne și împreună s-au mutat definitiv în Elveția, acolo unde în 1989 avea să vină pe lume Timea.

Tatăl Timeei s-a apucat să antreneze în anii '80, iar în 2002 a fost declarat cel mai bun antrenor de tenis al Elveției. Igor a antrenat-o și pe Timea, până la vârsta de 15 ani.

Rep.: "Va fi și un duel ușor românesc având în vedere că tatăl ei a trăit în România?"

"Putem spune asta, dar eu sunt sută la sută (n.n. râde), așa că românii sper să fie cu mine. Bacsinszky nu lovește așa de rapid și nu încearcă să facă atât de multe puncte decisive, în comparație cu Watson. Am jucat de mult cu ea, aleargă bine, se mișcă bine, nu greșește des, trebuie să muncesc mult, dar sunt pregătită ca să joc contra ei", a spus Halep, în exclusivitate pentru Digi Sport.

Timea Bacsinszky a lăudat-o pe Halep înaintea meciului direct. "Va fi greu, este o sportivă grozavă, o jucătoare foarte bună, e foarte implicată în joc, e un exemplu pentru noi toate, toate am putea fi aşa. La finalul meciului, voi zice 'mulţumesc' indiferent de rezultat".

Pe de altă parte, Simona Halep este conștientă că, din această fază a turneului, toate duelurile sunt extrem de echilibrate, așa că factorul mental devine unul extrem de important.

"Oricine are șansă, pentru că oricine joacă bine la nivelul acesta. Este foarte greu să gestionezi vremea, temperatura în teren, corpul nu e sută la sută mereu. Trebuie să stai foarte bine mental ca să câștigi meciurile. Cine e mai puternic, câștigă aici turneul", a mai spus Halep.

Simona Halep și Timea Bacsinszky se întâlnesc în sferturi la Miami, nu înainte de ora 20:00, LIVE TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro. Elveţianca se află la a cincea participare la Miami şi la cea mai bună performanţă din întrecerea de la Florida, depăşind evoluţia din 2010, atunci când ajunsese în optimile de finală.

Din 2017, toate turneele WTA vor fi transmise în exclusivitate la Digi Sport.

Material exclusiv realizat de Dan Mutuligă, corespondentul Digi Sport