• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Simona Halep, numărul doi mondial, a fost nominalizată în echipa de Fed Cup a României pentru meciul cu Cehia, programat pe 6-7 februarie, la Cluj-Napoca, în primul tur al Grupei Mondiale.

Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu şi Andreea Mitu sunt jucătoarele alese de Alina Tecşor, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României.

Preşedintele FRT, George Cosac, a avut numai cuvinte de laudă pentru Simona Halep, după decizia anunţată azi.

"Tot respectul pentru Simona! Faptul că pune în balanţă o viitoare carieră cu jocul la echipa naţională şi să joace pentru echipa naţională ne face să o salutăm, să o respectăm şi să-i acordăm, ca şi până acum, tot creditul. Deja raportul de forţe este clar schimbat. Încă pornim cu şansa a doua, dar o şansă mult mai apropiată de cea a Cehiei.

Am încredere în această echipă, am pornit de acum doi ani cu ea şi până acum le-a mers foarte bine fetelor. Sunt convins că şi ele sunt pregătite pentru o frumoasă victorie, astfel încât să acceadă în semifinalele Grupei Mondiale. Cu siguranţă Simona poate duce două meciuri, toate fetele sunt pregătite să ducă două sau trei meciuri, dacă vreuna din ele va fi nevoită să joace şi la dublu.”, a declarat preşedintele FRT, George Cosac, pentru Digi Sport.

Căpitanul-nejucător al echipei Cehiei, Petr Pala, a anunţat echipa care va juca în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca: Petra Kvitova (7 WTA), Karolina Pliskova (12 WTA), Barbora Strycova (48 WTA) şi Denisa Allertova (66 WTA).

Cehia este deţinătoarea trofeului şi nu s-a întâlnit niciodată cu România în Fed Cup. Cehoslovacia a învins România în 1980 cu 2-1, în sferturile Grupei Mondiale, meci disputat la Berlin.