• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Elveţianul Roger Federer a afirmat că nu-şi vede fetele gemene Myla Rose şi Charlene Riva, în vârstă de şase ani şi jumătate, devenind jucătoare profesioniste de tenis, chiar dacă are doar cuvinte de laudă la adresa sportului care i-a adus gloria.

"Ele iau lecţii de tenis pentru că tatăl lor le-a spus că trebuie să înveţe şi pentru că eu cred că este un lucru benefic pentru ele", a declarat cvadruplul câştigător de la Melbourne, după ce s-a calificat în turul 3 la Australian Open, primul turneu de Grand Slam din acest an.

"Eu cred că circuitul este minunat, altfel nu aş fi jucat. Este un sport mare care te învaţă să pierzi şi să câştigi, te învaţă ce înseamnă prietenia, disciplina. Dar nu cred că fetele mele vor juca într-o zi pe Rod Laver Arena", a precizat campionul elveţian.

"Eu le voi susţine în tot ceea ce vor vrea să facă, dar nu mă văd în acest moment în tribună încurajându-le. Mi-aş dori mai degrabă să le încurajez în alt sport decât tenisul. Ar putea deveni nişte campioane la schi, ar fi foarte bine", a adăugat Federer.

"Dar poate că ele mă vor surprinde şi într-o zi eu mă voi afla în frigul din Elveţia şi ele vor fi aici. Cine ştie?", a conchis Roger Federer.

Jucătorul elveţian, în vârstă de 34 de ani, şi soţia sa Mirka mai au doi copii, doi gemeni de data aceasta, Leo şi Lenny, născuţi în 2014.

Agerpres