• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Roger Federer s-a impus în primul meci din grupa Stan Smith, de la Turneul Campionilor. În direct la Digi Sport 2, elveţianul nu i-a dat nicio şansă lui Tomas Berdych, impunându-se cu un categoric 6-4, 6-2, la capătul a o oră şi 11 minute de joc.

La 34 de ani, "Swiss Maestro" continuă să evolueze la cel mai înalt nivel. De disputa cu Berdych, de azi, depindea în mare măsură soarta calificării în semifinale, în condiţiile în care Djokovic pare că practică un tenis de pe altă planetă, iar Nishikori este departe fizic de forma care l-a făcut să joace finală în 2014, la US Open.

Iar Federer s-a comportat excelent, etalând un tenis total. Extrem de ofensiv, elveţianul a impresionat şi la retur, neoferindu-i adversarului vreo şansă. De menţionat că nici Berdych nu a fost în cea mai bună formă, fiind extrem de slab mai ales cu una dintre principalele sale arme: serviciul. Cehul a reuşit doar 4 aşi, iar pe serviciul opozantului nu a emis vreo pretenţie: o singură minge de break avută, neconvertită.

Graţie victoriei de azi, Federer a ajuns la al 60-lea succes al sezonului, într-un singur an din ultimii 13 nereuşind să atingă această bornă. Cel mai bun sezon al său din acest punct de vedere a fost cel din 2006, când bifa nu mai puţin de 92 de victorii.

Învingător în 6 rânduri la Turneul Campionilor (2003, 2004, 2006, 2007, 2010, 2011), "FedEx" va da piept în al doilea meci din grupă cu Djokovic. Sârbul a etalat din nou un joc perfect contra lui Nishikori, căruia i-a cedat doar 2 game-uri.

Ziua de astăzi nu a fost una perfectă doar pentru Federer şi Djokovic, dar şi pentru cuplul Bopana/Mergea. Cei doi s-au impus de o manieră impresionantă în duelul cu fraţii Bryan.

A şaptea ediţie consecutivă a Turneului Campionilor găzduită de Londra, în O2 Arena e transmisă ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE de Digi Sport în perioada 15-22 noiembrie.

Vezi mai jor rezumatul meciului Federer - Berdych