• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Roger Federer a reușit a patra victorie în fața lui Rafael Nadal din tot atâtea meciuri jucate în 2017, dar, cu toate acestea înfrângerile în fața spaniolului din finalele de Grand Slam nu au fost uitate. Elvețianul a vorbit despre calendarul pe care și l-a făcut în acest an și și-a amintit de ceea ce a pățit în 2008, atunci când ibericul l-a învins clar în finala de la Roland Garros, iar, apoi, l-a bătut în premieră și în ultimul act de la Wimbledon, într-un meci de cinci seturi.

Încă cred că am pierdut finala de la Wimbledon din 2008, pentru că Roland Garros m-a epuizat. Să-l evit pe Rafa pe zgură în acest an m-a ajutat”, a spus Federer, după victoria de la Shanghai.

A fost turneul la care m-am simțit cel mai bine după Wimbledon. Montreal a venit rapid, după problemele cu spatele.

Nu am vizualizat nimic înainte de meci. Știam cum vreau să joc și am intrat pe teren. M-am simțit bine toată săptămâna, serviciul a mers din ce în ce mai bine”, a mai spus elvețianul, care încă nu și-a definitivat programul pentru acest final de an.

După US Open mi-am luat o săptămână liberă, am petrecut timpul cu un prieten, cu familia și copiii. La Laver Cup m-am simțit mai bine.

Voi merge acasă și voi continua să muncesc. Voi juca la Basel, Paris, la unul dintre ele sau la niciunul înainte de a merge la Londra, turneu care este prioritar”

Nu cred că voi ajunge numărul unu, dar voi evolua ca și cum aș avea șanse, poate ajung cât mai aproape. Cine știe?”, a adăugat Roger Federer, care încă nu știe încă ce turnee va juca în 2018, după primul turneu major: ”Nu am planuri pentru 2018, după Hopman Cup și Australian Open. Îmi voi face calendarul indiferent dacă voi fi sau nu nr. 1”.

În ceea ce privește lupta pentru primul loc, diferența dintre Nadal și Federer este de 1960 de puncte în acest moment, în favoarea spaniolului.

Asemeni elvețianului, nici Rafa nu știe ce turnee va juca înainte de ATP Finals de la Londra: ”Nu știu dacă merg la Basel. Am nevoie de timp să mă gândesc”, a spus Nadal, care a fost sunat de mama sa în timpul conferinței de presă.

El a servit bine și foarte rapid. Aș fi putut face unele lucruri mai bine, dar el a jucat prea bine. A servit excelent și a returnat bine. Când cineva joacă mai bine ca tine e dificil.

Nu am fost precaut în legătură cu genunchiul meu, dar, pierzând finala, nu e cel mai bun moment să vorbesc despre asta. Nu vreau să spun mai multe, pentru că s-ar interpreta”, a mai spus spaniolul.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT