• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Florin Mergea (31 ani) a anunțat prin intermediul contului oficial de Facebook că în 2017 va face din nou pereche cu englezul Dominic Inglot (30 ani), după despărțirea de indianul Rohan Bopanna, alături de care a disputat finala Turneului Campionilor în 2015 și semifinală în turneul de la Wimbledon (2015). "Dodo" și "Dom" au fost echipa surpriză a începutului de an 2015: după o finală la Auckland, cei doi au devenit spaima fraților Bryan, învingându-i pe cvasi-invincibilii americani în optimile Australian Open-ului, apoi din nou, în al doilea și ultimul meci direct în această formulă, în sferturile turneului de la Dubai.

"Am ales ca anul viitor să joc cu cel mai bun prieten al meu. Consider că momentul în care ne-am întâlnit în trecut nu a fost cel mai potrivit pentru niciunul dintre noi și, astfel, am lăsat lucrurile neterminate", a scris Florin Mergea. Cei doi au jucat prima dată împreună în septembrie 2014 și, per total, au disputat patru turnee până la finalul anului, într-o perioadă în care românul schimba practic partenerii de la turneu la turneu, reluând din când în când câte o colaborare. În 2015, Mergea și Inglot au disputat primele opt turnee ATP împreună, însă accidentarea britanicului și foamea de performanță a românului au dus la ruperea colaborării. Mergea a profitat de o conjunctură favorabilă și a dat startul unei colaborări cu indianul Rohan Bopanna, un jucător cu 12 titluri la dublu la acea oră și o finală de turneu de Grand Slam în palmares.

Mergea a lăudat în repetate rânduri comunicarea bună cu Inglot, la începutul lui 2015, iar acest aspect este punctat și acum de sportivul născut la Craiova.

"Este omul alături de care am obținut cea mai importantă victorie pentru mine, prima din cariera mea împotriva fraților Bryan. S-a întâmplat într-un Grand Slam, când ei se aflau într-un moment de vârf al carierei lor și chiar în ziua în care am împlinit 30 de ani. Acel moment va rămâne pentru totdeauna în inima mea, iar dacă țin cont de relația excelentă pe care o avem și în afara terenului, sunt suficiente elemente care formează o bază solidă pentru parteneriatul din 2017. Bine ai revenit în #teaMMergea, Dom Inglot!", a mai scris Mergea.

Florin  Mergea ocupă în acest moment locul 16 în clasamentul ATP de dublu, iar Dominic Inglot - locul 31 ATP. Inglot nu a avut un partener stabil în 2016, jucând printre alții cu: Kontinen, Krajicek, Draganja, Istomin, Matkovski, Nestor, Klassen etc.