• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Julia Goerges a câştigat turneul WTA Elite Trophy, de la Zhuhai (China), după ce a învins-o în finală pe Coco Vandeweghe (SUA), cu 7-5, 6-1. Este al patrulea trofeu din carieră pentru germancă.

Goerges (29 ani, 18 WTA), finalistă anul acesta la Bucureşti, s-a impus după o oră şi 20 de minute în ultimul act al turneului de 2,2 milioane de dolari.

Vandeweghe, a doua favorită în China, a condus cu 5-2 în primul set, însă Goerges a reuşit o revenire formidabilă şi s-a impus cu 7-5. Americanca a câştigat doar un game din ultimele 12 şi a pierdut meciul.

Jucătoarea din Germania conduce acum 3-2 în meciurile directe cu Vandeweghe (25 ani, 12 WTA), care învinsese în ultima confruntare, anul acesta, în Fed Cup (6-3, 3-1, abandon Goerges).

Vandeweghe va termina anul pe locul 10 în clasamentul mondial, cea mai bună clasare a sa. De asemenea, Goerges va ocupa cel mai bun loc al carierei, 14, după ce în martie 2012 a fost locul 15 WTA.

Goerges a pierdut trei finale în 2017, la Mallorca, Bucureşti şi Washington, a câştigat un titlu la Moscova şi a încheiat anul cu nouă victorii consecutive.

WTA Elite Trophy a reunit cele mai bune 12 jucătoare din clasamentul WTA Race care nu s-au calificat la Turneul Campioanelor de la Singapore, împărţite în patru grupe de câte trei sportive.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT