• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

David Goffin a produs surpriza sfârşitului de an: l-a învins în semifinalele de la Turneul Campionilor pe Roger Federer. Belgianul de 26 de ani a explicat ce a simţit după ultimul punct al meciului.

"Au fost multe emoţii. Nu ştiam ce să fac atunci când am câştigat meciul. A fost un moment special, am venit la fileu şi m-a aşteptat, a fost foarte fericit pentru mine.

Mi-a urat succes în finală şi în Cupa Davis, a fost un gentleman, ca întotdeauna", a spus David, în exclusivitate pentru Digi Sport.

Aceasta este a şasea finală din 2017 pentru Goffin, dar şi cea mai importantă a carierei. David a atins ultimul act la Tokyo, Shenzen (câştigate ambele), Rotterdam şi Sofia (pierdute).

"Înseamnă mult pentru Belgia, o ţară atât de mică, să aibă un jucător în finală, este ceva incredibil. Încerc să câştig pentru mine, pentru Belgia şi pentru toată lumea, aşa că voi încerca să fac un meci foarte bun", a adăugat Goffin.

Goffin reuşeşte un rezultat de excepţie prin calificarea în finala Turneului Campionilor, devenind primul jucător din Belgia ce reuşeşte această performanţă. El are 4 titluri în palmares, două fiind câştigate în acest an la Shenzhen şi Tokyo.

VIDEO CU INTERVIUL CU GOFFIN