• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

În ziua în care Simona Halep a devenit sigură de faptul că va trece pe primul loc în lume, Gheorghe Hagi a avut doar cuvinte de laudă pentru sportiva din România și a spus că ea rămâne un exemplu pentru toți compatrioții săi.

Orice român, în momentul de față, se simte mândru, fericit, bucuros, pentru cu un român a ajuns nr. 1 în lume. În rest, relația mea cu tatăl ei... Ne cunoaștem... Eu o felicit pentru că știu că a muncit, a făcut un sacrificiu.

Este un moment fantastic, e ceva unic. Pentru oricare sportiv ea reprezintă un exemplu că se poate. Și noi, toți ceilalți, putem face asta, dacă muncim. Și dacă ai talent. Prima oară e talentul, cu ceea ce te naști. Apoi, tehnica. Repetiția creează automatismul și te face să ajungi la instinct”, a declarat Gică Hagi la Digi Sport Special.

Fostul căpitan al echipei naționale a recunoscut practic supremația Simonei în sportul românesc, amintind de faptul că el și colegii săi din Genarația de Aur n-au au ajuns niciodată numărul 1 în fotbal.

Eu și generația noastră am făcut niște lucruri extraordinare, dar n-am fost niciodată primii. Pe viitor cred că se poate. Trebuie să crezi. Dacă nu-ți construiești succesul, nu va veni niciodată. Ea a construit asta, a crezut în acest lucru de când a început tenisul”, a recunoscut Hagi.

Ea, Messi sau Ronaldo... Ei au demonstrat, s-au menținut, au arătat că sunt cineva, reprezintă o forță. Când ceilalți vor să te bată, eu zic că ești împlinit”, a mai spus Hagi, care e convins că și adversara româncei de sâmbătă, Jelena Ostapenko, va ajunge lider mondial.

Orice sportiv are perioade... A căpătat această experiență prin turnee, prin acele momente în care a pierdut. A gestionat foarte bine un meci cu o jucătoare extraordinară ca Ostapenko, cred că și ea va ajunge nr. 1”.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT