• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Simona Halep este o naţionalistă convinsă. Chiar dacă a câştigat peste 20 de milioane de dolari din tenis, cea mai bună jucătoare din lume nu a luat în calcul să-şi schimbe reşedinţa, pentru a plăti taxe mai mici.

Simona Halep acceptă şi criticile. Numărul unu mondial nu are resentimente faţă de cei care o contestă după înfrângeri, dar a ţinut să le transmită un mesaj.

"Pe oamenii care mă critică sau cer ceva de la mine îi inteleg; pentru ei probabil e ceva emoţional, au investit în meciurile mele, ei s-au trezit noaptea să se uite la meciuri. Au depus un efort emoţional sufetesc, poate şi fizic: s-au deplasat să-mi vadă meciurile. Aceşti oameni oarecum au dreptul să vorbească despre ce fac eu în tenis, însă toată lumea greşeşte când spune că nu merg la Fed Cup sau că nu joc pentru România. Eu am jucat întotdeauna pentru România. Pe viitor mă voi implica să produc campioni pentru România. Nu știu cum o voi face, dar știu că asta voi face", a declarat Halep la TV Digi Sport, pentru ca ulterior să explice de ce nu şi-a stabilit reşedinţa la Monte Carlo, după modelul marilor sportivi, care evită astfel taxele: "Am avut discuţii bineînţeles, sunt la un nivel la care aceste discuţii apar; însă, nu am vrut. Şi nu cred că o să vreau vreodată, deşi niciodată nu trebuie să spui "niciodată". În România mă simt acasă şi mă simt cel mai bine".

Intră aici pentru a citi restul interviului eveniment acordat lui Radu Naum, pentru Digi Sport.