• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Simona Halep e pregătită să continue "războiul" cu Maria Sharapova și în 2016. Deși nu a apucat să câștige încă niciun meci împotiva rusoaicei, Halep este de părere că nu are un complex în fața jucătoarei care ocupă în prezent locul 5 în ierarhia WTA și în fața căreia a pierdut singura finală de Grand Slam pe care a disputat-o până în prezent în carieră.

"Stilul Mariei Sharapova cred că este matematic clar. Pe tabletă. Ea nu îşi schimbă stilul pe parcursul meciului. Nu am un complex faţă de Sharapova, am fost foarte aproape să câştig în faţa ei. Joacă mai bine în momentele importante. Cred că acesta este singurul lucru care face diferenţa între noi. Şi experienţa. Plecatul la toaletă este o modalitate de a scoate adversarul din mână, din ritm şi mi s-a întâmplat asta. Mi s-a spus să fac acelaşi lucru când joc împotriva Mariei dar nu sunt de acord. Nu pot să fiu falsă" a declarat Simona Halep intr-un interviu acordat pentru TVR.

Maria Sharapova - Simona Halep 6-0, in meciurile directe:

2015, Turneul Campioanelor, Singapore: Sharapova - Halep 6-4 6-4
2014, Cincinnati, sferturi: Sharapova - Halep 3-6 6-4 6-4
2014, Roland Garros, finala: Sharapova - Halep 6-4, 6-7, 6-4
2014, Madrid, finala: Sharapova - Halep 1-6, 6-2, 6-3
2012, Beijing, primul tur: Sharapova - Halep 7-5, 7-5
2012, Indian Wells, turul trei: Sharapova - Halep 6-3, 6-4.

Ocupanta locului 2 în clasamentul WTA a recunoscut că nu simte presiunea locului pe care se află în ierarhia generală, dar că are emoții atunci când e urmărită din tribune de Ion Țiriac sau Gheorghe Hagi. "Regele" este de altfel și unul dintre idolii sportivei originare din Constanța.

"Eu joc tenis pentru că îmi place. Am o pasiune: dacă nu joc trei zile mă ia dorul. Îmi place ceea ce fac. Tot ceea ce fac fac cu zâmbetul pe buze. În rest am viaţa mea simplă, cu familia şi cu prietenii şi departe de centrul atenţiei. Merg doar la petrecerile la care sunt obligată să merg. În continuare sunt foarte intimidată de domnul Ţiriac. Sunt momente când sunt emoţionată şi când vine Gheorghe Hagi. Dar sunt lucruri pozitive. Ştiu că în momentul acela vrei să te autodepăşeşti. Trebuie să îi simţim că sunt în tribună dar să fim noi înşine când jucăm. Toţi avem idoli, şi eu am avut. În tenis a fost Justine Henin, de aceeaşi înălţime cu mine, mi-au plăcut mult jocul ei, agresivitatea şi creativitatea. Iar în viaţă a fost Gheorghe Hagi, ca model, ca ambiţie şi ca încredere" a mai spus Halep pentru sursa mai sus citată.

Replică pentru Muguruza

Halep a comentat și declarațiile ibericei Garbine Muguruza (3 WTA), cea care în urmă cu câteva zile anunțase că în circuitul feminin nu există prietenii, cel puțin între jucătoarele de top.

Conform Garbinei, între sportive nu există doar o rivalitate menită să le îmbunătăţească jocul, ci sentimente toxice: ură, invidie şi duşmănie. Sportiva noastră nu e însă de aceeași părere.

"Vorbim, ne amuzăm, mergem la petrecerile la care suntem obligate, în vestiare râdem înainte de meci... Sunt unele jucătoare care nu vorbesc. Sharapova de exemplu nu vorbeşte cu nimeni. Bouchard nu vorbeşte, cred că o imită puţin" a încheiat jucătoarea clasată pe locul 2 în ierarhia WTA.

Toate meciurile Simonei Halep de la Sydney vor putea fi urmărite în direct pe Digi Sport şi în format LIVE VIDEO&TEXT pe digisport.ro. Primul va fi cel disputat împotriva Carolinei Garcia. Turneul de la Sydney este dotat cu premii totale de 753.000 de dolari şi este transmis ÎN DIRECT la Digi Sport