• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Simona Halep s-a calificat în turul 3 la Wimbledon, după ce a învins-o în două seturi, scor 7-5, 6-3, pe brazilianca Beatriz Haddad Maia, însă românca nu a avut deloc un meci uşor.

Jucătoarea din America de Sud a dominat începutul meciului şi a condus cu 3-0 şi 5-3 în primul set. Totuşi, Simona nu s-a pierdut cu firea şi a preluat iniţiativa, pe care nu a mai cedat-o până la final.

"Nu m-am panicat, am aşteptat să încep să simt ritmul jocului, pentru că ştiam dinainte de meci că are o lovitură puternică. Apoi, a fost mult mai uşor să deschid terenul, să lovesc mai puternic, să stau foarte jos.

Cred că a fost un meci foarte bun, fiecare moment a fost important, am simţit-o şi pe ea motivată, aşa că a trebuit să îmi păstrez calmul", a declarat Halep, la finalul întâlnirii.

Semifinalistă la Londra în 2014, a doua jucătoare a lumii a ales o strategie diferită în acest an. Pentru prima oară de când joacă la Wimbledon, românca nu s-a cazat la un hotel în capitala Angliei, preferând satul liniştit de la All England Club.

"Este pentru prima dată când stau în acest sat, am o casă foarte drăguţă. Nu fac nimic, mă relaxez. Ieri am stat cam şase ore în casă fără să fac ceva. Nu vreau să mă duc la cumpărături pentru că este departe şi traficul este dificil. Nu fac nimic special, doar mă relaxez şi încerc să mă bucur de această experienţă de a sta în casă. O voi repeta.

Nu trebuie să îmi ţin mintea ocupată, îmi place să stau şi să nu mă gândesc la nimic. Doar stau aşa şi mă bucur de această perioadă, pentru că meciurile de aici, pe iarbă, nu sunt uşoare, mă simt obosită după partide", a explicat constănţeanca.

În turul 3, Simona Halep o va întâlni pentru prima oară în carieră pe chinezoaica Shuai Peng. Meciul, care va avea loc vineri, va fi LIVE TEXT pe digisport.ro şi m.digisport.ro.