• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

În al nouălea cer după ce a devenit lider mondial, Simona Halep a vorbit deschis cu cei de la WTA despre marele succes cu Jelena Ostapenko (6-2, 6-4), dar mai ales despre ultimul punct, care i-a adus o realizare uriașă.

"Este un moment special, într-adevăr. Azi visul a devenit realitate, după anii în care am muncit mult și am făcut sacrificii. Am avut multe greutăți pe acest drum, dar ziua de azi pur și simplu acoperă tot. Sunt foarte fericită de ceea ce am realizat.

Am avut emoții din nou la ultimul punct, picioarele mi-au tremurat, dar am jucat un punct incredibil. După experiența de la Wimbledon, mi-am spus că trebuie să controlez și să fiu puternică. Am progresat foarte mult mental, iar asta mă face să mă bucur și mai mult. Cu siguranță, este cel mai frumos turneu din cariera mea, după ce am învins-o pe Sharapova și am devenit lider mondial. Nu voi uita niciodată acest turneu", a spus Halep.

VIDEO Finalul meciului dintre Halep și Ostapenko

VIDEO REZUMAT: Halep - Ostapenko 6-2, 6-4

Simona recunoaște că ar putea să nu fie la cel mai înalt nivel în finala de la Beijing, transmisă de Digi Sport 2, punctând și că ar fi gata să revină în România încă de azi, după ce a ajuns prima în lume.

"Este cadoul pentru ziua mea și pot să spun că sunt cea mai fericită jucătoare. Mă voi bucura de acest moment alături de echipa mea și de mama, care este cu mine aici.

Îmi pare rău că nu pot să zbor spre casă chiar în seara aceasta. Mai am un meci de jucat, îmi doresc să dau tot ce am mai bun, dar nu știu ce se va întâmpla, pentru că sunt foarte bucuroasă", a admis Halep.

VIDEO Interviul Simonei Halep pentru WTA

Simona Halep a câştigat până acum 15 trofee WTA, între care şi cele trei turnee Premier Mandatory: Indian Wells (2015) şi Madrid (2016 si 2017).

Românca a disputat şi două finale de Grand Slam, la Roland Garros, ambele pierdute, cu Maria Sharapova (2014) şi Jelena Ostapenko (2017).

Pe lângă cele două finale de Grand Slam, Simona a ajuns cel puţin în semifinale la toate cele patru turnee de Premier Mandatory: Madrid, Indian Wells, Miami şi Beijing.