• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Simona Halep e principala favorită la câştigarea Turneului Campionilor, de la Singapore. Evoluţia entuziasmantă de la Beijing şi accidentarea Muguruzei au făcut din româncă jucătoarea pe care toată lumea vrea să o bată la competiţia care va fi transmisă în direct de Digi Sport în perioada 22-27 octombrie.

Cu locul 1 în buzunar după turneele din China, Simona s-a întors în ţară, unde se va relaxa câteva zile, înainte de a începe pregătirea pentru ultimul mare obiectiv al anului, Turneul Campioanelor. De un parcurs cât mai lung la Singapore se leagă în mare măsură şansele să termine anul pe prima poziţie, astfel că miza va fi una enormă.

"Ea are un joc complet şi urmează Turneul Campioanelor de la Singapore. Dacă joacă cum a jucat acum, mai ales că merge acolo ca nr. 1, are prima şansă şi cel mai important e să rămână cu picioarele pe pământ. Să se bucure de a fi nr. 1, dar în acelaşi timp să stea cu picioarele pe pământ şi să vadă lucrul ăsta ca o fericire, câtă muncă a depus pentru a ajunge nr. 1 şi aşa are şansa să rămână cât mai mult", a declarat Pavel, la sosirea în România.

Interesant e că deja Sky bet a creionat cotele pentru Turneul Campioanelor, chiar dacă se cunosc doar 7 din cele 8 calificate (Caroline Garcia şi Konta se luptă încă pentru ultimul loc vacant). Halep şi Muguruza vor fi primii doi capi de serie, însă specialiştii anticipează un duel extrem de echilibrat. Concret, sportiva noastră e prima favorită, dar Muguruza, Svitolina şi Pliskova o urmează îndeaproape. Probabil la cotarea sportivei din Spania la acelaşi nivel cu locurile 3 şi 4 mondial a contat şi faptul că aceasta a abandonat la Beijing şi este de aşteptat să nu fie la 100% din punct de vedere fizic.

Cotele pentru Turneul Campioanelor

Halep 4,5

Muguruza 5,5

Svitolina 5,5

Pliskova 5,5

Wozniacki 6

Ostapenko 7

Venus Williams 8

Caroline Garcia 10

Konta 14

Şi fanii români sunt extrem de optimişti în privinţa şanselor Simonei la Singapore. Într-un sondaj la care au participat peste 16.000 de cititori ai digisport.ro, mai mult de jumătate consideră că Simona se va întoarce în ţară cu trofeul. Practic, în viziunea suporterilor noştri, doar Garbine Muguruza e capabilă să îi pună probleme sportivei din Constanţa.

La Turneul Campioanelor, câștigătoarea acestuia va putea aduna maximum 1500 de puncte, deoarece va primi:

125 de puncte pentru fiecare meci jucat în grupe (maximum trei meciuri)
125 de puncte pentru fiecare victorie în grupe (maximum trei victorii)
330 de puncte pentru victoria din semifinale
420 de puncte pentru victoria din finală

Simona Halep va bifa a patra sa participare consecutivă la WTA Finals, cea mai bună performanţă fiind finala contra Serenei, în 2014.

Turneul Campioanelor se dispută în perioada 22-29 octombrie și este transmis ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE de Digi Sport.