Galatasaray v Fenerbahce - Turkish Super Cup
Galerie Foto Fără precedent: Supercupa Turciei a durat mai puțin de un minut! Ce s-a întâmplat
IRINA-CAMELIA BEGU (ROU) during the UPPER AUSTRIA LADIES LINZ - WTA, Tennis Damen 250 - Womens Tennis, 8.2.2023 in Linz
Irina Begu, învinsă în finala turneului din Antalya. Câte locuri a urcat în clasamentul WTA
marcel-raducanu1
Exclusiv Marcel Răducanu a rostit șase cuvinte când a fost întrebat despre răbufnirea lui Victor Becali la adresa sa
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Digi Sport Special

Halep, înainte de finala Roland Garros: ”Glezna nu ştiu cum rezistă. Simt durerea în timpul meciului, dar nu îmi pasă”

09.06.2017, 10:18

Simona Halep a reușit pentru a doua oară în carieră să se califice într-o finală de turneu de Grand Slam, după ce a învins-o în semifinalele de la Roland Garros pe Karolina Pliskova, în trei seturi, 6-4, 3-6, 6-3.

halep-6
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Pliskova a luat primul game al partidei, dar apoi Simona a restabilit egalitatea şi a reuşit break-ul după un ghem cu două duble greşeli ale cehoaicei (2-1). Meciul a fost strâns în continuare, Halep desprinzându-se la 3-1 după ce a salvat două mingi de break. Halep a avut apoi o minge de 4-1, dar Pliskova a reuşit să se apropie la 3-2. S-a mers cu serviciul în continuare şi Simona a încheiat setul cu 6-4, în 43 de minute, după ce ratase două mingi de set la 5-3. "Jocul meu este mai puternic şi diferit, gândesc mai mult şi joc mai inteligent, sunt mai bună şi mai puternică din punct de vedere fizic, am o atitudine mai bună. Cred că sunt o jucătoare mai diferită şi mult mai puternică decât în 2014. Alerg mai mult, nu obosesc, am lucrat mult în anii aceştia şi bineînţeles că şi experienţa contează", a declarat Halep la conferinţa de presă.

Sportiva noastră resimte dureri la glezna accidentată în finala turneului de la Roma. "Glezna nu ştiu cum rezistă, simt durerea în timpul meciului, dar nu îmi pasă, nu mă gândesc la asta. Să fiu în finală este o fericire, sunt fericită, mândră, partea psihică m-a ajutat mult la acest turneu la toate meciurile şi astăzi în setul trei. În setul doi am fost puţin căzută psihic, dar apoi a fost bine. Sunt bine, sunt bucuroasă şi doar vreau să rămân concentrată. M-am speriat în privinţa gleznei, pentru că mi-au spus că este ceva rupt, nu ştiam ce înseamnă. Dar am refuzat să accept că nu pot juca şi m-am recuperat rapid datorită gândirii pozitive. Mă simt bine pe teren şi simt că jocul meu a fost puternic astăzi şi pe parcursul turneului şi sper că în finală va fi mai puternic. Am nevoie de asta", a adăugat constănțeanca.

În actul secund, Pliskova a fost mai agresivă, iar Halep nu a reuşit să ţină ritmul aşa de bine. Pliskova a condus cu 1-0 şi 2-1, Halep a egalat de fiecare dată, dar apoi echilibrul fragil s-a rupt, cehoaica a luat un ghem la zero şi apoi a făcut break-ul (2-4). Halep a ratat trei oportunităţi de break şi şansa de a reveni în set, iar Pliskova a făcut 5-2, adjudecându-şi setul cu 6-3.

În decisiv, Halep a părut mai decisă, a condus cu 1-0, apoi a avut o minge de break, nefructificată, a avut 2-1 şi în sfârşit a câştigat contra serviciului (3-1), detaşându-se la 4-1 după ce a salvat două mingi de break. Halep a avut o şansă de 5-1, dar a ratat-o, iar apoi Pliskova a reuşit să o contreze şi să se apropie la 4-3. Karolina a servit pentru 4-4, dar românca a reuşit break-ul, iar apoi a încheiat setul cu 6-3.


Halep a ajuns la a 25-a finală din carieră, până acum având 15 titluri cucerite. Simona a obţinut şase titluri în 2013, la Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia, două în 2014, la Doha şi Bucureşti, trei în 2015, Shenzhen, Dubai şi Indian Wells, trei anul trecut, Madrid, Bucureşti şi Montreal, iar anul acesta a câştigat la Madrid. "Vreau să o întrec pe Virginia, glumesc. Dar nu discut cu ea despre asta, pentru că atunci totul era diferit, sunt mulţi ani de atunci, tenis diferit, condiţii diferite. Am mai fost în poziţia asta, aşa că nu am nevoie de sfaturi cum să gestionez presiunea. Doar o să discut cu antrenorul meu despre tactică şi atâta tot. Pot să stăpânesc emoţiile, pot să stăpânesc presiunea, nu sunt cu capul în nori, cum am fost în 2014, sunt foarte ok, ştiu că se poate întâmpla orice în finală, aşa că trebuie doar să-mi joc şansa şi să dau tot ce e mai bun, pentru că voi întâlni o jucătoare dificilă", a mai punctat românca.

Finalista se va alege cu 1.060.000 euro şi 1.300 de puncte WTA, iar câştigătoarea va fi recompensată cu 2.100.000 euro şi 2.000 de puncte WTA. "Pliskova loveşte foarte puternic și nu îți dai seama la ce să te aștepți din partea ei. Cred că a jucat cel mai bun meci al ei pe zgură, nu a greşit atât mult, chiar a ajuns unele mingi, a dat bine de oriunde, a şi servit bine. A fost un meci complet, de nivel foarte înalt şi diferenţa am făcut-o un pic fizic în setul trei şi mental, că nu am comentat, nu am zis nimic, am stat foarte atentă pe fiecare punct. Fiecare puncte este important împotriva acestor jucătoare. E greu contra ei, am simţit presiune în ficeare ghem, pentru că de nicăieri poate să întoarcă meciul. Toate meciurile cu ea au fost grele. La 4-3 am avut încredere, nu m-am gândit că am pierdut acele două ghemuri, m-am gândit că conduc şi că poate pot să fac break-ul. Asta e tot ce am avut în cap", a mai spus Halep.

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat pentru a doua oară în carieră în finala French Open, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, pe Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2. Halep va evolua din nou pentru trofeul Suzanne Lenglen, după ce a ratat câştigarea lui în 2014, când a pierdut în faţa rusoaicei Maria Şarapova.

"Nu am jucat împotriva ei şi nu ştiu la ce să mă aştept, mai exact, dar am văzut puţin din meciul ei de azi. În opinia mea va fi similar cu ce am avut azi, poate va fi acelaşi plan. Însă nu se ştie niciodată cu astfel de jucătoare, astfel că va trebui să rămân acolo pentru fiecare minge şi fiecare minge este importantă împotriva lor. Voi fi acolo şi gata de luptă. Ostapenko este mult mai tânără decât mine şi nu are nimic de pierdut. Este un lucru mare pentru ea ce se întâmplă. Dar simt că sunt în aceeaşi situaţie, că am mulţi ani în faţă, astfel că este doar o nouă oportunitate de a reuşi. Am mai jucat o dată aici şi am fost aproape de trofeu. Dacă se va întâmpla acum, va fi minunat. Dacă nu, voi avea mulţi ani înainte ca să muncesc şi să joc din nou în finale. Vom vedea", a mai zis românca.

În ultimul act, Halep va juca, sâmbătă, de la ora 16.00, în premieră, împotriva sportivei letone Jelena Ostapenko, locul 47 WTA. Ostapenko a împlinit, joi, 20 de ani, în ziua în care a învins-o cu scorul de 7-6 (4), 3-6, 6-3 pe elveţianca Timea Bacsinszky, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 30, calificându-se pentru prima dată în finala unui Grand Slam. Tânăra letonă nu are niciun trofeu în palmares, de când evoluează ca profesionistă.

"Am spus mai devreme că joc pentru două lucruri: primul meu Grand Slam şi numărul unu în lume. Este o provocare mare, o şansă mare, cred că am mentalitatea şi jocul necesare pentru a câştiga, dar va fi dificil. Mă aştept ca Ostapenko să dea tot ce poate, să lovească toate mingile, să joace cu încredere, dar şi eu sunt încrezătoare, sunt pregătită să o înfrunt şi să joc încă o finală. Este o provocare mare, un lucru mare. Dacă se va întâmpla, se vor întâmpla două lucruri în acelaşi timp şi va fi extraordinar", a precizat Halep.

"Nu am discutat despre asta, am auzit mulţi în jurul meu că sunt favorită şi am fost sinceră când am spus că nu sunt, nu simt asta. Că am şansă, pentru că am jucat bine la Madrid şi Roma, dar asta nu înseamnă că va fi la fel. Însă iată-mă aici, sunt foarte mulţumită de mine în aceste două-trei săptămâni, antrenorul meu este concentrat ca mine. Avem aceeaşi rutină în fiecare seară".

Etichete: finala , roland garros , halep , glezna


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

În timp ce-și renovau bucătăria din casa lor veche, doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Notele primite de Istvan Kovacs în marile publicații sportive, după Barcelona - PSG 1-4

Barcelona a fost învinsă la scor de PSG, 1-4, în returul sferturilor de finală ale UEFA Champions...

Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
"S-a terminat!" Presa catalană nu a avut milă de Istvan Kovacs. Cuvinte greu de digerat pentru centralul român
xavi kovacs (20)
După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Recomandările redacției
marcel-raducanu1
Exclusiv Marcel Răducanu a rostit șase cuvinte când a fost întrebat despre răbufnirea lui Victor Becali la adresa sa

Barcelona se gândește să ia o decizie radicală, după eliminarea din UEFA Champions League: 80 de milioane de euro!
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24, Spain - 16 Apr 2024
Video S-a scris istorie la Țiriac Open! Performanța remarcabilă a unui jucător de 17 ani
TENIS:JOAO FONSECA-RADU ALBOT, TURNEU TIRIAC OPEN ATP 250 (18.04.2024)
Exclusiv Ilie Dumitrescu l-a caracterizat în doar două cuvinte pe Ancelotti, după ce Real Madrid a trecut de Man. City
ilie dumitrescu
Citește și
Anunțul făcut de americani în cazul Simonei Halep cu aproape o lună înainte de Roland Garros
SIMONA HALEP - DIGISPORT-147
Exclusiv Turneul de Grand Slam la care Simona Halep nu-și pune mari speranțe de wild card: "Sunt naționaliști!"
profimedia-0858128390
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
Transferurile iernii n-au confirmat la Universitatea Craiova. Un jucător a plecat deja, alţi doi sunt pe listă
Transferurile iernii n-au confirmat la Universitatea Craiova. Un jucător a plecat deja, alţi doi sunt pe listă
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
A izbucnit în plâns: final dureros al confruntării dintre Badosa și Sabalenka VIDEO
A izbucnit în plâns: final dureros al confruntării dintre Badosa și Sabalenka VIDEO
Ilie Năstase este sigur. Simona Halep va participa la turneul la care a avut cele mai mari reușite
2018 French Open - Day Fourteen

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro