• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

După trei încercări ratate, Simona Halep a trecut, în cele din urmă, pe primul loc al clasamentului WTA, după ce, sâmbătă, ÎN DIRECT la Digi Sport 2, a învins-o pe Jelena Ostapenko în două seturi (6-2, 6-4) și s-a calificat în finala de la Beijing, ultimul turneu din categoria Premier Mandatory din 2017. Românca a vorbit și despre relația cu Sharapova, singura jucătoare din circuitul WTA care nu vorbește cu ea.

"Nu am avut niciodată un complex față de Sharapova, pur și simplu nu-mi place stilul ei de joc. Cu Lucici-Baroni mi-e greu să joc. Îmi place să joc împotriva Carlei Suarez Navarro. Sharapova e singura jucătoare cu care nu am vorbit niciodată. Dar ea nu vorbește cu nimeni", a povestit Simona pentru TVR.

În cadrul turneului de la Beijing, care i-a adus româncei prima poziție în clasamentul WTA, Halep a obținut prima victorie în fața Mariei Sharapova, după ce a câștigat autoritar duelul din optimile de finală de la China Open, cu 6-2, 6-2. Înaintea acestui meci, Halep nu o învinsese niciodată pe Sharapova, în şapte partide jucate. Peultima oară, ele s-au întâlnit la finalul lunii august, în turul I al US Open, când rusoaica a câştigat cu scorul de 6-4, 4-6, 6-3.

Noul număr 1 mondial știe că în spatele succeselor înregistrate de jucătoarele românce stau multele ore petrecute în fiecare zi pe terenul de tenis. ”Multă lume m-a întrebat cum de reușește România să aducă atât de multe fete în Top 50. La un moment dat cred că am fost 7 în top 100. Consider că faptul că nu avem o școală propriu-zisă de tenis și susținere financiară ne face să muncim mai mult”, a mai spus Simona pentru aceeași sursă.