• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (luni, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (luni, 20:45, Digi Sport 1)

Guvernul încearcă să evite situațiile în care părinții primesc de la stat suma de 85% din venituri, indiferent că acestea sunt sau nu venituri salariale. Mihai Tudose a dat-o exemplu pe Simona Halep, care ar beneficia de sume uriaşe în cazul în care va deveni mamă.

Premierul României a vorbit despre plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului la o sumă maximă de 1.800 de euro. Altfel, se poate ajunge foarte uşor la sume foarte mari de care ar beneficia anumite persoane. Cel mai bun exemplul e marea noastră campioană, Simona Halep, care, în cazul în care va naşte, ar fi plătită "regeşte". Doar în 2016, ea a avut venituri de peste 4 milioane de dolari din tenis.

Astăzi, când stăm de vorbă, indemnizaţia e 85% din salariu. Cineva, acolo, a spus de bun simţ: domnule, nu toţi au salariu, obţin bani din alte venituri, se ocupă cu miniagricultură în jurul casei, omul revinde, are un venit. Apoi, de la asta s-a ajuns la venituri, inclusiv dacă-şi vinde casa.

Şi mai în glumă, mai în serios, râdeam cu câţiva colegi: domnule, hai să schimbăm legea până nu-i încolţeşte foarte serios ideea, cuiva, să rămână gravidă, să facă un copil. Mă refer la Simona Halep, fiindcă veniturile pe ultimul an au fost destul de mari, importante, câteva milioane de euro şi va trebui să-i dăm 85% din venituri”, a declarat Mihai Tudose.

Potrivit mediamass.net, Simona a ajuns în întreaga carieră la un câștig estimat (combinat din tenis și contracte de publicitate) de 46 de milioane de dolari. Doar 19 milioane de dolari i-a obţinut din premiile la turneele la care a participat.

Simona Halep se află în aceste zile la Washington, acolo unde este principala favorită a turneului. Ea se va duela în această seară, de la 20:50, pe Digi Sport 2, cu Mariana Duque Marino pentru un loc în sferturile de finală. Halep - Duque Marino poate fi urmărit în format LIVE VIDEO şi TEXT pe digisport.ro.