• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Simona Halep demonstrează că este cea mai constantă jucătoare din circuit nu doar prin prisma clasamentului, acolo unde este sportiva din Top 10, care se menține pe primele zece poziții de cele mai multe săptămâni consecutive.

După victoria de joi, în fața Marianei Duque Marino, din turul al doilea de la Washington, a doua jucătoare a lumii a ajuns pentru a opta oară la rând în sferturile de finală ale unui turneu WTA, realizând o performanță nemaiîntâlnită în acest an în circuitul feminin.

Halep, care a jucat sferturi de finală și la St. Petersburg, a reușit să ajungă între ultimele opt jucătoare la toate turneele în care a evoluat după înfrângerea din turul al treilea de la Indian Wells, suferită în fața Kristinei Mladenovic.

După competiția californiană și până să ajungă la Washington, românca a înregistrat următoarele rezultate:

Miami - sferturi de finală (înfrângere la Konta)
Stuttgart - semifinale (înfrângere la Siegemund)
Madrid - victorie (după finală cu Mladenovic)
Roma - finală (înfrângere la Svitolina)
Roland Garros - finală (înfrângere la Ostapenko)
Eastbourne - sferturi de finală (înfrângere la Wozniacki)
Wimbledon - sferturi de finală (înfrângere la Konta)

În această ierarhie, a sferturilor de finală jucate consecutiv, Halep este urmată de Caroline Wozniacki, cu cinci prezențe între ultimele opt sportive în cadrul unui turneu.

După ce a pierdut în fața Johannei Konta, în turul al treilea de la Australian Open, Wozniacki a înregistrat următoarele performanțe la următoarele cinci turnee:

Doha - finală (înfrângere la Karolina Pliskova)
Dubai - finală (înfrângere la Svitolina)
Indian Wells - sferturi de finală (înfrângere la Mladenovic)
Miami - finală (înfrângere la Konta)
Charleston - sfert (înfrângere la Ostapenko)

Deși ajung în mod constant în fazele finale ale turneelor, ambele jucătoare nu stau deloc grozav atunci când vine vorba despre titlurile câștigate în 2017. Halep s-a impus doar la Madrid, în timp ce Wozniacki a pierdut toate cele cinci finale jucate în acest sezon.

Cu patru trofee câștigate (Dubai, Roma, Taiwan, Istanbul), Elina Svitolina este jucătoara care stă cel mai bine la acest capitol, ea fiind urmată în această ierarhie de actualul lider mondial, Karolina Pliskova, cu trei titluri (Brisbane, Doha și Eastbourne).

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT