• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Simona Halep (5 WTA) a pierdut categoric meciul din semfinalele turneului de categorie Premier 5 de la Wuhan, în fața dublei campioane de la Wimbledon, Petra Kvitova (16 WTA), scor 1-6, 2-6, iar la final de partidă a avut numai cuvinte de laudă pentru jocul cehoaicei.

A jucat chiar foarte bine astăzi. A lovit mingea foarte tare, a pus multă forță în lovituri. Nu a ratat. Era dificil să fac altceva. Am încercat să fac câteva ajustări. Dar cred că nu a fost suficient. Nu am știut exact ce trebuie să schimb, ce ar fi fost cel mai bine să schimb. Ea a jucat foarte bine, incredibil. Era foarte dificil să fac mai mult, a declarat Simona Halep la conferința de presă.

Halep a pierdut pentru prima dată un meci direct cu Kvitova, jucătoare pe care o învinsese ultima dată chiar în acest an, la Cluj, într-un meci din sferturile de finală FED Cup.

"Astăzi, cred că a lovit mult mai tare și nu a ratat deloc. Și eu m-am retras, am făcut un pas în spatele liniei de fund. Cred că i-am dat suficient timp, astfel încât ea a putut face tot ce și-a dorit. Oricum, mingea ei a venit atât de tare, încât m-a împins în spate", a punctat constănțeanca, după o partidă în care jucase cu o miză importantă - revenirea în Top 4 mondial. Meciul s-a terminat în mai puțin de 70 de minute, aceasta fiind a doua victorie a Kvitovei în fața unei jucătoare de Top 5 la turneul de la Wuhan.

Simona Halep a mers la Wuhan fără antrenorul Darren Cahill, Daniel Dobre fiind cel care s-a alăturat echipei și i-a dat sfaturi în timpul partidei, în reprizele de on-court coaching. Constănțeanca și-a asigurat însă matematic prezența la Turneul Campioanelor de la Singapore, prin accederea în semifinalele turneului asiatic.

Din 2017, vor fi 56 de turnee WTA: 23 de turnee Premier și 33 de turnee International, toate transmise EXCLUSIV de Digi Sport pentru următorii 5 ani.