• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer a păşit cu dreptul în primul meci de la Turneul CampionilorÎn direct la Digi Sport 2, cuplul româno-olandez s-a impus în minimum de seturi în faţa dublului Marcin Matkowski (Polonia)/Nenad Zimonjic (Serbia), scor 6-2, 6-4.

La finalul partidei, Horia a discutat în exclusivitate cu reporterul Digi Sport prezent la Londra despre prima victorie după 4 încercări eşuate la Turneul Campionilor.

"Sunt foarte fericit că am reuşit să obţin această victorie. Turneele pregătitoare au decurs foarte bine, chiar dacă nu am obţinut rezultatele pe care ni le doream. Ştiam că aici vom fi în formă. Am urmărit meciul pe care l-am jucat împotriva lor la Wimbledon şi ne-am luat câteva repere care au contat azi în planul pe care l-am făcut. Mereu e un pic greu să intri în acest turneu, joci pe o scenă atât de mare după mult timp. Apar emoţii, dar le-am gestionat foarte bine. Am început meciul agresiv şi am reuşit break-ul", a spus Horia.

Spre finalul meciului, Tecău ne-a dat emoţii, acuzând dureri la unul dintre degete. Acesta s-a umflat, dar sportivul nostru speră să nu îi afecteze evoluţiile ulterioare.

"A fost un punct foarte important. M-am ciocnit de coechipierul meu şi am simţit o durere, ca şi cum s-ar fi dus degetul peste cap. Leziunea a fost destul de puternică, m-am gândit că e mai bine să văd unul dintre fizioterapeuţii turneului. Am luat un time-out şi am reuşit să câştigăm meciul. Voi urma un tratament azi şi mâine, pentru că degetul s-a umflat puţin", a mai zis campionul nostru.

Tecău/Rojer, favoriţi să termine 2015 pe primul loc

După 6 ani în care au dominat autoritar proba de dublu în tenisul mondial, terminând de fiecare dată pe prima poziţie la finalul sezonului (de 10 ori în ultimii 12 ani americanii au ocupat fotoliul de lider în decembrie), fraţii Bryan îşi văd serios ameninţată supremaţia. Principalii contracandidaţii la locul 1 sunt Tecău şi Rojer.

În joc sunt 1500 de puncte, pentru fiecare victorie din grupă acordându-se 200 de puncte. O victorie în semifinale aduce un bonus de 400 de puncte, iar învingătorii vor primi 900 de puncte în plus faţă de "zestrea" din grupe. Ca atare, lupta va fi una pe muchie de cuţit, fiecare partidă putând fi decisivă în stabilirea numărului unu mondial la finalul anului. Pentru a fi siguri de poziţia întâi, Tecău şi Rojer au nevoie, în principiu, să obţină un rezultat mai bun decât cuplul american, însă ei pot ajunge pe primul loc şi în cazul în care sunt eliminaţi în aceeaşi fază a competiţiei ca rivalii. Condiţia e ca în faza grupelor să obţină cu un succes mai mult decât Bob şi Mike.

Graţie victoriei de ieri a lui Mergea şi Bobana în faţa fraţilor, Tecău are o şansă în plus să devină numărul unu mondial la finalul anului. Totuşi, acesta este un obiectiv secundar şi Horia nu simte foarte multă presiune.

"Ne gândim la locul 1 înaintea tureelor, dar când încep meciurile ne gândim doar la câştigarea partidelor. Nu simt o presiune în plus, dacă vom juca bine şi vom câştiga partide, vom obţine şi punctele necesare", a conchis Tecău.

În celălalt meci al zilei de luni, perechea Ivan Dodig (Croţia)/Marcelo Melo va înfrunta cuplul francez Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut, de la ora 20:00, pe Digi Sport 2.

A şaptea ediţie consecutivă a Turneului Campionilor găzduită de Londra, în O2 Arena e transmisă ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE de Digi Sport în perioada 15-22 noiembrie.

Vezi mai jos interviul complet