• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Simona Halep a anunţat că nu va face parte din echipa de Fed Cup a României, pentru meciul cu Cehia, pentru că va suferi o operaţie de deviere de sept la finalul acestei luni şi va lipsi cel puţin 4 săptămâni. Ilie Năstase critică decizia numărului doi mondial, nefiind de acord cu momentul ales de sportiva din Constanţa.

"Eu, dacă aş fi fost în locul ei, aş fi făcut această operaţie mai devreme, nu acum. Mai întâi mi-aş fi revenit complet şi apoi aş fi jucat din nou tenis. Dar aceasta este părerea mea, cum aş fi procedat eu. Ea poate are altă părere dacă se operează acum.

Rămâne de văzut dacă şi cât de mult va cădea în clasamentul WTA. Din câte observ, nici jucătoarele din spatele ei nu merg deloc bine, nu câştiga turnee, aşa că nu cred că asta va fi o problemă", a comentat fostul lider mondial, conform ziare.com.

Simona va pierde astfel competiţiile de la Dubai şi Doha şi va reveni cel mai probabil la Indian Wells, turneu pe care l-a câştigat anul trecut. Ea va pierde 900 de puncte în clasamentul WTA, pentru că nu îşi va apăra trofeul adjudecat la Dubai, în 2015.

Meciul cu Cehia, din turul 1 din Grupa Mondială, va avea loc la 6-7 februarie, la Cluj. România are probleme mari de efectiv, ţinând cont că şi Alexandra Dulgheru ar putea lipsi, din cauza unor probleme la genunchi. Dacă nici locul 61 WTA nu va putea juca, atunci România se va baza pe Irina Begu, Monica Niculescu și Andreea Mitu