• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Darren Cahill (52 de ani), antrenorul străin al Simonei Halep, a ținut să le transmită tuturor românilor un mesaj, pe social media, în semn de respect față de numărul 1 mondial, cu ocazia Zilei Naționale.

Australianul a compus un text scurt în engleză, dar pe care a ținut să-l traducă foarte bine și în limba română.

”All the very best to all of Romania on your National Day. Great country. Great people! Toate cele bune României de ziua națională. Țară minunată. Oameni buni!”, a postat, pe contul său de Instagram, tehnicianul de la Antipozi.

Darren Cahill a devenit antrenorul cu normă întreagă al Simonei Halep la începutul anului 2016, iar relaţia dintre cei doi este una excelentă. De colaborarea cu antrenorul de 52 de ani se leagă şi cele mai bune rezultate ale constănţencei, care, în 2017, a disputat a doua finală de Grand Slam a carierei, la Roland Garros, şi a ajuns lider mondial.

La ultima și cea mai importantă performanță a contribuit și cooptarea în staff a lui Andrei Pavel, cel despre care chiar Simona spune că i-a fost idol în copilărie.

"Cneazul" i-a fost alături lui Halep la Beijing, acolo unde românca le-a învins pe Maria Sharapova şiJelena Ostapenko pentru a urca pe locul 1 WTA. Pavel nu a fost, însă, prezent la Singapore, aflându-se în Israel alături de echipa de Cupa Davis a României.

De altfel, Halep a recunoscut că cea mai importantă decizie a carierei sale a fost aceea de a-l coopta pe Darren Cahill ca antrenor, iar într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Digi Sport, a anunţat că australianul va rămâne cu siguranţă în echipa sa şi în următorul an.