• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Chiar dacă a pierdut dramatic semifinala disputată împotriva lui Andy Murray la Turneul Campionilor, Milos Raonic va face progrese în clasamentul ATP. După ce și Kei Nishikori a fost eliminat în aceeași fază la Londra, canadianul a devenit sigur de faptul că, începând de luni și până la începutul anului viitor, cel puțin, va ocupa locul trei în ierarhia mondială.

Performanța lui Raonic a trecut însă în plan secund nu doar din cauza înfrângerii din penultimul act de la ATP World Tour Finals, ci și din cauză că Andy Murray și Novak Djokovic se luptă pentru primul loc al clasamentului, chiar în ultimul meci al sezonului - finala Turneului Campionilor.

Pentru Raonic, locul al treilea va fi cea mai înaltă clasare din carieră. Canadianul începuse Turneul Campionilor pe locul al patrulea, iar, în faza grupelor, i-a învins pe Gael Monfils și Dominic Thiem și a pierdut cu Novak Djokovic.

Raonic nu e singurul care a urcat în clasament datorită competiției de la Londra. Marin Cilic, în urma singurei victorii obținute, cea din ultimul meci din faza grupelor, contra lui Kei Nishikori, într-un moment în care nu mai avea șanse de calificare în semifinale, va urca de pe locul șapte până pe șase. Această poziție este și cea mai bună pe care croatul o va ocupa în cariera sa.