• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Semifinalist la Shanghai în 2015, Rafael Nadal a fost eliminat la ediţia din acest an (în direct pe Digi Sport 2) încă din turul secund, la capătul unei dispute cu Victor Troicki. Sârbul a trecut de fostul lider mondial în minimum de seturi, scor 6-3, 7-6.

Cap de serie numărul patru, "Matadordul" spera să pună capăt în China unui sezon de coşmar. Fizic afirmase că se simte excelent, astfel că avea nevoie doar să crească la nivelul încrederii. "Am lăsat acea partidă în spate, acum sunt cu gândul doar la ceea ce mă aştepată la Shanghai. M-am antrenat foarte bine în ultima perioadă, sunt convins că voi evolua mai bine la Shanghai", spunea Rafa înainte de turneul transmis de Digi Sport.

Nu a fost cazul pentru un reviriment, Nadal oferindu-le o nouă decepţie numeroşilor săi fani. Deşi a salvat în setul secund o minge de meci, împingând manşa în tie-break, ibericul nu a avut forţa să îi ia măcar un set lui Troicki.

17 erori neforţate a comis Rafa contra sârbului, destul de puţine, chiar şi pentru standardul său. În schimb, Troicki a surprins: mult mai agresiv şi căutând tot timpul să îşi facă punctele, sârbul a comis doar 20 de erori neprovocate.

În prezent pe 7 în "Race to London", Nadal îşi vede poziţia la Turneul Campionilor ameninţată de Thiem şi Berdych. Oricum, terenul din capitala Angliei este unul mult prea rapid pentru iberic, care probabil că ar avea mari probleme să treacă de grupă, în caz de calificare.

Rezultatele zilei la Shanghai

Edmund - Wawrinka 3-6, 4-6

Granollers - Berdych 7-6, 7-6

Paire - Goffin 1-6, 6-7

Wu - Simon 2-6, 2-6

Sock - Lopez 6-3, 4-6, 6-4

Raonic - Lorenzi 6-2, 6-4

Pospisil - Dimitrov 7-5, 7-6

Kyrgios - Zverev 3-6, 1-6

Puille - Almagro 6-4, 7-6